Izvršila samoubistvo jer ju je čitava država ismevala zbog kućnog videa! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube/TELECLUBITALIACH98

Preterani pritisak

Izvršila samoubistvo jer ju je čitava država ismevala zbog kućnog videa! (FOTO) (VIDEO)

Nakon samoubistva Italijanke Ticijane Kantone (31), koja se mesecima borila na sudu da snimak u kojem je snimljena kako ima seks bude povučen s interneta, policija je ispitala četvoricu muškaraca zbog sumnje da su povezani sa samoubistvom
Objavljeno: 14:17h

Ticijana je na sudu zatražila da joj se ostvari pravo "da bude zaboravljena", što je na kraju i dobila. Sud je naredio da se video izbriše sa svih veb stranica koje su ga objavile, kao i sa onlajn pretraživača. Ticijani je morala da plati 20.000 eura, koliko su iznosili sudski troškovi ovog postupka. Lokalni mediji su plaćane troškova nazvali "poslednjim šamarom".

foto: Printscreen Youtube/Fanpage.it

Nakon Ticijaninog samoubistva cela je država ostala u šoku, a u javnosti je otvorena debata o pogubnim posledicama javnog sramoćenja mladih žena. O slučaju se oglasio čak i premijer Mateo Renci:

- Uglavnom se radi o kulturološkoj bici, ali i sociološkoj i političkoj. Kao vlada možemo učiniti sve što je u našoj moći. Nasilje protiv žena nije problem koji se ne može iskoreniti, kazao je Renci.

Ticijaninu sahranu je prenosila televizija RAI, a porodica žrtve je pozvala da se napokon prestane s njenim sramoćenjem.

(Espreso.co.rs / Jutarnji)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.