Ako Tramp pobedi: Putin mu najbolji pajtos, muslimani drhte, a čemu Srbi mogu da se nadaju? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

amerika opet velika

Ako Tramp pobedi: Putin mu najbolji pajtos, muslimani drhte, a čemu Srbi mogu da se nadaju? (FOTO) (VIDEO)

Više od dve decenije SAD vode spoljnu politiku diktata. Pod administracijom netipičnog predsednika, moguće je da se ona pretvori u politiku sporazumevanja
Objavljeno:

#1 Na samom početku Tramp je izneo veoma radikalan stav prema muslimanima i rekao da se zalaže za zabranu ulaska u SAD. Zabrana ulaska u SAD, prema njegovom mišljenju, bila bi na snazi dok se "ne shvati o čemu je reč".

Bela kuća osudila je Trampovu izjavu, uz ocenu da je "u suprotnosti sa američkim vrednostima". Izjavu su osudili i brojni političari iz redova demokrata i republikanaca, kao i građani SAD.

Nema kraja zezanju: Statua Trampa osvanula širom Amerike, a on ko od majke rođen! (FOTO) (VIDEO)

Ako je verovati njegovim predizbornim obećanjima, ukoliko postane predsednik on će jačati hrišćanstvo. To bi značilo da će njegovom pobedom politička moć hrišćana biti veća.

#2 Mnogi veruju da će ukoliko dođe na vlast nastvaiti svoju politiku mačizma, kulta ličnosti i nacionalističke retorike koja će u mnogome promeniti sliku SAD. Ipak, ukoliko zamislimo njega kao predsednika on će verovatno voditi pragmatičnu politiku kao što vodi i svoj biznis.

Bulazni za medalju: Evo dokaza da Tramp ne zna šta priča! (VIDEO)

Tramp neće odbaciti doktrinu „američkog vođstva“, ali će voditi daleko pragmatičniju politiku, onako kako je vodio svoj biznis. Prema onome što je do sada govorio, može se izvući zaključak da će pokušati da se sporazume sa svim svetskim liderima sa kojima Amerika ima sporove.

#3 Naravno, i u njegovom slučaju postoje crvene linije, tako da sasvim sigurno neće pokušavati da se sporazume sa Severnom Korejom ili onima koji ugrožavaju bezbednost Izraela. Ipak, on je tokom kampanje pominjao razgovore sa Kim Džong Unom, iako nije želeo da otkrije detalje i planove razgovora.

Skinule se zbog Trampa! 130 golih žena sa ogledalima imale su jasnu poruku za njega! (FOTO) (VIDEO)

- Pričao bih sa njim, ne bih imao nikakav problem da sa njim pričam - rekao je Tramp o Kimu i dodao da bi "u isto vreme, dosta pritisnuo Kinu" zato što, po njegovom mišljenju, SAD ekonomski imaju "ogromnu moć nad Kinom".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.