Ako Tramp pobedi: Putin mu najbolji pajtos, muslimani drhte, a čemu Srbi mogu da se nadaju? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

amerika opet velika

Ako Tramp pobedi: Putin mu najbolji pajtos, muslimani drhte, a čemu Srbi mogu da se nadaju? (FOTO) (VIDEO)

Više od dve decenije SAD vode spoljnu politiku diktata. Pod administracijom netipičnog predsednika, moguće je da se ona pretvori u politiku sporazumevanja
Objavljeno:

#4 Sudeći po onome što govori, ponašajući se kao pragmatičan poslovni čovek, kao predsednik on će prvo rezati troškove tamo gde proceni da su oni preterano visoki.

foto: Fonet

Neopravdane troškove već vidi u američkim kontribucijama prema NATO-u ili prema američkim bazama u Japanu, što govori da će mnoge države morati da se same pobrinu o sopstvenoj bezbednosti ako on sedne za pisaći sto u Ovalnom kabinetu.

Zaustavite nacistu: Amerika divlja zbog Donalda Trampa (FOTO) (VIDEO)

Trampova ideja je, kao što i njegov izborni slogan govori, da ponovo učini Ameriku velikom. On bi to i mogao da uradi, ali samo ukoliko izmeni osnovne postulate na kojima počiva američka spoljna politika od vremena kada su stanovnici Bele kuće bili Bil i Hilari Klinton.

foto: Reuters

#5 Tramp je svoju spoljnopolitičku platformu usredsredio na gašenje požara, bez obzira na njihovu veličinu. U tom smislu bi trebalo interpretirati njegove izjave da se divi Sadamu Huseinu zato što nije bio tolerantan prema teroristima, kao i izraze divljenja prema Vladimiru Putinu.

Tokom kampanje on je imao nekoliko kontoroverznih izjava, jer je na samom početku izneo stav da je na ruske avione trebalo i pripucati u nekom trenutku, ali je kasnije ublažio svoj stav.

Uprkos Trampovim pohvalama, Putin zna da je Rusija u krizi, zbog niskih cena energenata, zapadnih sankcija, privrede koja je nesposobna da ostvari rast, i smatra da je ono što je loše za SAD dobro za Rusiju.

Ovo nije upozorenje: Anonimusi objavili totalni rat Donaldu Trampu! (FOTO) (VIDEO) (GIF)

Iako je izjavio da je Putin čovek sa kojim bi mogao da sarađuje,Trampa to nije sprečilo da Rusiju stavi na spisak država i organizacija koje su najtvrđi oponenti američkoj politici.

foto: Reuters

Ne treba zaboraviti ni izjave u kojima je republikanac pričao da je Putin za njega rekao da je genije, pa je možda zbog toga rešio i on njega da pohvali.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.