CEO SVET JE OVO ČEKAO JAKO DUGO, KONAČNO SE OGLASIO KREMLJ: Saopšteno zašto Putin i dalje nije čestitao Bajdenu!
Predsednik Rusije Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN POOL

NEĆETE VEROVATI

CEO SVET JE OVO ČEKAO JAKO DUGO, KONAČNO SE OGLASIO KREMLJ: Saopšteno zašto Putin i dalje nije čestitao Bajdenu!

Za razliku od brojnih svetskih lidera, Putin je ostao tih na rezultate predsedničkih izbora u SAD!

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin neće čestitati Džou Bjdenu pobedu na predsedničkim izborima sve dok rezultati ne budu zvanični, saopštio je Kremlj, dodajući da postoji mogućnost sudskog precesa.

Za razliku od brojnih svetskih lidera, Putin je ostao tih na rezultate predsedničkih izbora u SAD.

- Govoreći o vašem mogućem pitanju oko Putinove čestitke izabranom američkom predsedniku, reći ću sledeće: smatramo da je prikladno da sačekamo zvanične rezultate - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kada je Donald Tramp izabran 2016. godine Kremlj je čestitao gotovo istog trenutka nakon što su rezultati postali jasni. Ipak, Putinov portparol kaže da je situacija sada komplikovanija, prenosi RT.

- Razlika je očigledna. Trenutni predsednik najavljuje pravde procedure. Ovo je što čini situaciju drugačijom. Zbog toga verujemo da je ispravno da sačekamo zvanične rezultate da budu objavljeni - rekao je.

Dodao je da je ruski predsednik voljan da sarađuje sa bilo kim ko bude proglašen predsednikom i da se nada dijalogu sa SAD.

Da podsetimo, izbori u SAD održani su 3. novembra, a tek nakon četiri dana je demokrata Džo Bajden skupio 270 elektorskih glasova i proglašen predsednikom iako se konačni rezultati tek očekuju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.