Poslednji Robinzon: 27 godina čuva plažu, a sada hoće da ga oteraju! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Sardiniaislandtv

pokrenuta peticija

Poslednji Robinzon: 27 godina čuva plažu, a sada hoće da ga oteraju! (FOTO) (VIDEO)

Hteo je u Polineziju, zapeo je na Budelliju. Morandi nije izolovan: ima WiFi, mobilni, Fejsbuk, Sunčevu energiju, prijatelja Enrika iz Đenove koji svrati, ribare
Objavljeno:

U torinskoj Stampi su ga u naslovu nazvali ne monarhom, nego “anarhistom s Budelija”. Morandi kaže: “Nisam anarhista, jer se protivim nasilju i smatram besmislenim svrgnuti neki poredak pa ga zameniti drugim.

Odreći se poretka

Doduše, anarhisti koji drže do sebe i do druge dece takođe se gade nasilja, ne smatraju da poredak treba zameniti drugim, nego da se poretka treba odreći i živeti u slobodnoj zajednici slobodnih i svesnih ljudi, gde je pravo rezultat znanja, spoznaje i odluke, a ne prisile - ali ko će to sada nekome objasniti, kad ni samoća na Budelliju nije dovoljna da se to shvati.

- Više sam anarhista: živim nastojeći da mi se društvo ne meša u život, ostajem nad njim.

Novinari s terena tvrde da je ostrvo sigurnije s njim nego bez njega, posebno kada poneki ilegalni turista poželi da naloži vatricu i napravi večeru. On, pišu, “zna svaku travku i svaki kamenčić” na ostrvu. Imao je više od četvrt veka za upoznavanje i utvrđivanje gradiva.

Više od 30.000 osoba potpisalo je na Webu peticiju da Morandi ostane na ostrvu. Njihovo geslo je, pomalo infantilno ali sentimentalno, “Budelli je Mauro, Mauro je Budelli”.

Čini se da će biti uzalud. Država je identifikovala svog neprijatelja. Neće valjda dopustiti anarhisti da brani svoje. Radije će pustiti da to divljaci to upropaste nasiljem, u njima će država videti svoje ljude.

(Espreso.co.rs / Jutarnji)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.