Poslednji Robinzon: 27 godina čuva plažu, a sada hoće da ga oteraju! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Sardiniaislandtv

pokrenuta peticija

Poslednji Robinzon: 27 godina čuva plažu, a sada hoće da ga oteraju! (FOTO) (VIDEO)

Hteo je u Polineziju, zapeo je na Budelliju. Morandi nije izolovan: ima WiFi, mobilni, Fejsbuk, Sunčevu energiju, prijatelja Enrika iz Đenove koji svrati, ribare
Objavljeno:

Neugodan sam

Na neki način je postao legenda, barem medijska, a valjda i ekološka. Kako sam kaže, neugodan je, držeći se prava kao pijan plota, što ga je koštalo mobinga dok je još bio nastavnik fizičkog vaspitanja u Modeni, a direktora je nerviralo što nastavu prati muzikom.

I njemu je odgovaralo da bude negde gde nema ljudskih bića sa kojima bi se prepirao. Preko ruba u samoću ga je vrgnula prijateljica koja mu je savetovala Bacha (ne Johana Sebastiana, nego Ričarda) i njegov roman o galebu Džonatanu Livingstonu.

- Pa sam i ja prhnuo i odleteo, bio sam umoran od društva i želeo sam drugačiji život - rekao je danas novinarima kad ga ispituju šta ga je navelo u usamljenički život.

Svejedno sretne godišnje oko 1000 osoba koje dođu.

- Razgovaram sa svima. Prihvatam to da bih ih upoznao s ostrvom i njegovim lepotama. Ali na kraju krajeva samo patim: poštovanje spram prirode gotovo da ne postoji, silna površnost, uz ponegde neki izuzetak, naravno. Ne, zaista nisam prikladan za ovakvo društvo.

Hteo je u Polineziju, zapeo je na Budelliju. Morandi nije izolovan: ima WiFi, mobilni, Fejsbuk, Sunčevu energiju, prijatelja Enrika iz Đenove koji svrati, ribare. “Jedva čekam zimu, kada smo tu samo ja, priroda, vetar i moje knjige”, kaže i dodaje da mu je omiljeni autor nemački filozof Ernst Jünger.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.