Dan nakon horora u Minhenu: U pucnjavi 10 žrtava, među njima dvoje sa Kosova, napadač izvršio samoubistvo (FOTO) (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Reuters, AP

PUCNJAVA U MINHENU

Dan nakon horora u Minhenu: U pucnjavi 10 žrtava, među njima dvoje sa Kosova, napadač izvršio samoubistvo (FOTO) (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Devet osoba je ubijeno, a 16 ranjeno u napadu u tržnom centru u Minhenu, izjavio je šef policije tog nemačkog grada Hubertus Andre i dodao da je nađeno i telo napadača koji je izvršio samoubistvo.
Objavljeno: 12:01h

Napadač je otvorio vatru u jednom kafiću koji se nalazi u šoping centru kod železničke stranice.

"Prerano je reći da li je u pitanju teroristički napad, kao što je rekao Oland, ili delo poremecene osobe", istakao je Andre i dodao da među poginulima ima mladih, a povređeno je i nekoliko dece.

Na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama vide se kako su ljudi panično bežali iz tržnog centra u potrazi za skloništem.

On kaže da je policija pucala u napadača i ranila ga, ali je on uspeo da pobegne, dok je nemačka novinska agencija DPA navela da je njegovo telo kasnije pronadjeno na udaljenosti od oko jedan kilometar od tržnog centra, u kojem se dogodila pucnjava.

"Pronašli smo muškarca, koji je izvršio samoubistvo. Pretpostavljamo da je on jedini napadač", navela je policija na svom nalogu na Tviteru.

(Espreso.co.rs / Kurir)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.