PUTIN KREĆE U OSVAJANJE MORA! Zvecka se smrtonosnim oružjem!
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN POOL

MOĆNI RUSI

PUTIN KREĆE U OSVAJANJE MORA! Zvecka se smrtonosnim oružjem!

Rusija širi kapacitete

Objavljeno:

Oko 40 novih vojnih brodova, sa najsavremenijom opremom i novim, hipersoničnim naoružanjem, biće do kraja ove godine u redovnom sastavu ruske mornarice, najavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na glavnoj mornaričkoj smotri u Sankt Petersburgu, preneo je TAS.

- U redovan sastav naše mornarice ove godine ćemo isporučiti 40 brodova različitih tipova i klase. Borbena svojstva ovih brodova biće značajno naprednija jer će svi biti opremljeni najnovijom, naprednom digitlanom tehnologijom, hipersoničnim udarnim borbenim sistemima jedinstvenim u svetu, mikro bespilotnim podmornicama i najefikasnijim, automatizovanim sistemima samoodbrane od napada neprijatelja - rekao je ruski predsednik.

Putin
Putin foto: EPA-EFE/ MICHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREML

Putin je podsetio i da je pre nekoliko dana mornarica porinula šest novih ratnih brodova koji su takođe opremljeni dalekometnim naoružanjem velike preciznosti, strateškom podvodnim projektilima i multinamenskim mikro podmornicama, kao i najnovijom generacijom supersoničnih aviona opremljenih jedinstvenim i specijanim vrstama novog naoružanja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.