MIRNA JE JUNAK! Čula je vapaje, bez razmišljanja je krenula ka autu koji je tonuo nasred ulice! (VIDEO)
Foto: Printscreen

BRAVO

MIRNA JE JUNAK! Čula je vapaje, bez razmišljanja je krenula ka autu koji je tonuo nasred ulice! (VIDEO)

Ova Hrvatica je danas idol celog Balkana

Objavljeno:

Mladi advokat iz Zagreba Mirna Mrčela izvela je svoje pse u šetnju oko ponoći i krenula standardnom rutom Miramarskom ulicom, kad je iz daljine čula urlike ženske osobe.

- Izađi napolje! – vikala je, kako će se kasnije ispostaviti Zorana. Mirna je ubrzala korak i našla se na podvožnjaku.

- Ugledala sam neverovatan prizor - automobil koji tone usred Zagreba, nasred puta. Devojka je vikala vozaču da izađe, ali nije videla da on pokušava da izađe, ali da ne može otvoriti vrata – priča Mirna.

Ona je odmah zavezala povoce svoja tri psa i krenula prema vozilu. Kako navodi "Jutarnji list", prošla je pored dva muškarca i pitala ih da li su zvali nadležne službe.

- Rekli su mi da ih zovu, ali da je zauzeto i da su sve raspoložive službe na terenu. Iskreno, nisam razmišljala. Skinula sam patike, gornji deo trenerke i naočare te krenula ispod podvožnjaka, kuda sam prošla već milion puta – kaže Mirna.

Zorana joj je pomogla da pređe preko ograde. Deo puta je hodala, a kada više nije mogla da dodirne tlo, zaplivala je do automobila.

foto: Twitter

- Možete li da verujete? Plivala sam u Miramarskoj do automobila koji tone? Kolike su šanse da se to dogodi? – u neverici je Mirna.

Dok je došla, automobil se već podosta napunio vodom. Vozač je u pokušaju da otvori vrata otvorio prozor, pa je voda nadirala kroz njega.

- On je gurao vrata iznutra, a ja sam ih povlačila spolja. U jednom trenu su se otvorila i, srećom, čovek je izašao. Dao mi je protezu i popeo se na krov. Ja sam izašla iz vode jer sam procenila da je na sigurnom i da bih možda učinila više štete da sam ga pokušala izvući na suvo – navodi Mirna.

foto: Twitter

Ubrzo su stigli vatrogasci, a ona je odvezala svoje pse i otišla kući da se utopli. Pre nego što je legla na spavanje poslala je majci poruku u kojoj je opisala što se dogodilo. Ujutro se probudila i ne znajući da će postati junakinja priče, piše "Jutarnji list".

- Verujem da u svakoj situaciji postoji neko ko je spreman pomoći. Realno, ovde rizik nije bio velik. U ljudskoj je prirodi da pomognemo i jedino što je sad važno jest da je gospodin dobro – ističe Mirna.

Ona dodaje da se i danas oseća “nestvarno”, kao i juče.

- Ova 2020. je zaista neverovatna, a tek je prošlo pola godine. Bojim se i pomisliti šta nas još čeka? Vulkan iz Medvednice? Zaista se nadam da je bilo dosta – kaže Mirna.

Ona je takođe rekla da planira da se nađe sa čovekom kojeg je spasila od utapanja.

- On je dobro, zahvalio mi je i sigurno ćemo se videti - zaključuje Mirna.

Njena majka Nevenka kaže da se tako nešto od njene ćerke moglo i očekivati.

- Uvek je imala izražen senzibilitet. Donosila je kući ranjene životinje – rekla je ona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.