ITALIJANSKI MEDIJI OBJAVILI ŠOKANTNE PODATKE: Amerika, Francuska i Kina su upletene u eksperiment u Vuhanu!
Godine 2017 laboratorija u Vuhanu je puštena u rad, Foto: EPA/Shepherd Zhou

koronavirus

ITALIJANSKI MEDIJI OBJAVILI ŠOKANTNE PODATKE: Amerika, Francuska i Kina su upletene u eksperiment u Vuhanu!

Manifesto" tvrdi da postoje dokazi o milionima dolara i saradnji Francuske, USA i Kine

Objavljeno: 10:22h

Postoje itekako "virus-veze" sa Vuhanom, piše italijanski list "Manifesto" i nudi svoje objašnjenje šta stoji iza razmne optužbi i kontraoptužbi između Vašingtona i Pekinga, o poreklu viriusa Covid19, za koji većina naučnika veruje da ima prirodno poreklo, a ne da je posledica laboratorijskog eksperimenta,

"Postoje itekako "virus-veze" sa Vuhanom, ali izgleda da te veze još niko nije saopštio američkom predsedniku Trampu i njegovom savetniku Majku Pompeu, koji optužuju Kinu da su "proizveli" Covid19, piše list .

"Manifesto" tvrdi da postoje dokazi o milionima dolara i saradnji Francuske, USA i Kine u laboratorijama gde su, pod maksimalnim merama bezbednosti, rađeni eksperimenti o životinjskim virusima.

Na neke od ovih eksperimenata bivši američki predsednik Obama stavio je moratorijum na 4 godine, ali je ekperimentisanje nastavljeno uz punu podršku Entonija Faučija, koji je već 40 godina glavni šef američke epidemiološke službe, navodi list.

Amerikanci i Francuzi su godinama, dodaje se, finasirali eksperimente sa virusima, čak i onim za koje nisu imali dozvolu u svojim zemljama.

Prema pisanju lista sve je pocelo 2004 godine kada su Francuzi finansirali izgradnju u Vuhanu laboratorije uz maksimalnu bezbednost za istrazivanje zivotinjskih virusa. Kineski strucnjaci su godinama obucavani upravo u francuskim institutima kao sto je “Zan Meriks” (Jean-Merieux) iz Liona i uz pomoc instituta “Sanofi Paster”, najveceg proizvođaca vakcina na svetu.

Godine 2017 laboratorija u Vuhanu je puštena u rad, ali oko 50 francuskih stručnjaka nije bilo prisutno, iako je po ugovoru između dve zemlje ucesce francuskih istrazivaca bilo dogovoreno. Nakon sto su ispali Francuzi, u projekt su se ukljucili Amerikanci, a prema pisanju “Il Manifesta”, vođa operacije bio je uopravo Antoni Fauči, covek koji “ekspert za viruse, ali i za moć”, a koga je sa mesta savetnika predsednik Tramp zeleo pre nekoliko sedmica otpustiti.

I to je ta “Vuhanska veza”, prema pisanju “Il Manifest-a”: Fauci kao direktor Nacionalnog Instituta za alergije i zarazne bolesti (Niaid) finansira projekat o virusima, upravo u institutu u Vuhanu sa 3, 7 miliona dolara 2019 godine.

Ali pre toga SAD su u istraživanje virusa u Vuhanu uložile 7,4 miliona dolara.

Istraživanje u kineskoj laboratoriji je vođeno pod rukovodstvom Dr. Shi Zheng Li, “doktorica šišmiš” kako su je krstili mediji, koja se specijalizovala u laboratorijama u Monpeljeu i Lionu.

Američko - kineska saradnja u laboratoriji u Vuhanu trebala se nastaviti i ove godine, kako piše list, upravo na istraživanju mutiranja zivotinjskih virusa kada napadnu čoveka. Projekat je obustavljen tek 24. aprila kada su Tramp, Makron i Merkel počeli da optužuju Peking, ali i SZO za navodnu netransparentnost o pandemiji.

Ali slaba transparentnost podataka se moze pripisati i zapadnim naucnicima koje su kritikovali neki americki naucnici jer je “americko-kineska saradnja ukljucivala i genetsku manipulaciju uz visok rizik da virus pobegne iz laboratorija”.

Tu mogućnost, piše italijanski list, sasvim isključuje dr. Džona Mazet, američki epidemiolog, koja tvrdi da nije došlo do greške i da je ona sama sarađivala i lično govorila sa kineskim partnerom dr. Shi Zheng Li, koja rukovodi jednom od laboratorija u Vuhanu.

Americka naučnica nikada nije lično posetila kinesku laboratoriju, kao ni francuske kolege, ali tvrdi da je “razgovarala sa dr. Shi Zheng Li koja ju je uverila da niko nije identifikovao Covid19, pre nego je eksplodirala pandemija”.

Prema pisanju lista “Manifesto” priča je “malo drugačija” od zvanične: Francuzi, a zatim i Amerikanci su želeli u Kini praviti eksperimente, visokog rizika, koji su upravo zbog toga bili su zabranjeni a mnogi naučnici su bili protiv takvih eksperimenata.

List zaključuje da trenutno ne možemo sa sigurnošću tvrditi sta se zaista dogodilo u Vuhanu, ali jedna stvar je sigurna, pise list: Tek sa pandemijom Covid19 je izasla na videlo uznemirujuća priča o Virus-vezi iz Vuhana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.