MAKRON KRENUO DA VRAĆA ŽIVOT U NORMALU OVIM POTEZOM: Gradonačelnici ga preklinju da još malo sačeka!
Francuska će od 11. maja početi da postepeno ukida mere donete zbog pandemije korona virusa, Foto: Printscreen

francuska

MAKRON KRENUO DA VRAĆA ŽIVOT U NORMALU OVIM POTEZOM: Gradonačelnici ga preklinju da još malo sačeka!

Gradonačelnici su Makronu u pismu poručili da je "nerealno" očekivati da će se u tako kratkom vremenu ispuniti sanitarne norme koje je nametnula država

Objavljeno: 08:07h

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da francuske vlasti nemaju nameru da odustanu od planova da od naredne nedelje počnu da postepeno otvaraju škole, uprkos brigama prosvetnih radnika i roditelja dece, koji smatraju da je takav potez preuranjen.

Makron je to rekao u utorak kada je posetio jednu osnovnu školu u zapadnom pariskom predgrađu, koja je tokom celokupnog trajanja mera karantina bila otvorena za decu čiji su roditelji zdravstveni radnici, prenosi AP.

Više od 300 gradonačelnika gradova u regionu Il-De-Frans, uključujući i gradonačelnicu Pariza An Idalgo, apelovali su na Makrona u otvorenom pismu da odloži otvaranje škola planirano za sledeću nedelju.

Gradonačelnici su Makronu u pismu poručili da je "nerealno" očekivati da će se u tako kratkom vremenu ispuniti sanitarne norme koje je nametnula država, a koje, između ostalog, podrazumevaju da u učionicama ne bude više od 15 učenika.

AP navodi da većina dece u Francuskoj, jednoj od zemalja sveta najteže pogođenih koronavirusom, pohađa državne škole, kao i da su mnogi roditelji poručili da svoju decu neće pustiti da se vrate u škole.

Francuska će od 11. maja početi da postepeno ukida mere donete zbog pandemije korona virusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.