HOLIVUDSKI TRBOSEK DOČEKAO KAZNU: Ubijao je žene na jeziv način! Ovaj GLUMAC je svedočio protiv njega
Majkl Garđulo, Foto: EPA/FREDERICK M BROWN

serijski ubica

HOLIVUDSKI TRBOSEK DOČEKAO KAZNU: Ubijao je žene na jeziv način! Ovaj GLUMAC je svedočio protiv njega

Tužioci iz Los Anđelesa oslikali su Garđula (43) kao "hladnog serijskog ubicu" koji je ubijao žene u planiranim napadima

Objavljeno:

Majkl Garđulo, u medijima prozvan "trbosek iz Holivuda", proglašen je krivim za ubistvo dve žene.

Tužioci iz Los Anđelesa oslikali su Garđula (43) kao "hladnog serijskog ubicu" koji je ubijao žene u planiranim napadima. Takođe je proglašen krivim za pokušaj ubistva 26-godišnjaka 2008. godine, koji je preživeo i svedočio protiv njega.

Glumac Ešton Kučer takođe je svedočio, ugovorivši sastanak sa jednom od žrtava u noći kada je ubijena. Kutcher je 2001. pokucao na vrata 22-godišnje Ešli Elerin, nije dobio odgovor, i pretpostavio je da je ona otišla negde, jer je kasnio, rekao je sudu u maju. Ali setio se da je gledao u prozor i video ono što je mislio da su mrlje od crvenog vina, rekao je.

Sledeće jutro je gospođa Elerin otkrivena mrtva. Bila je izbodena na desetine puta, a telo je pronašla njena sobarica.

Ešton Kučer
Ešton Kučer foto: EPA/FREDERICK M BROWN

Garđulo je živeo u istoj zgradi El Monte kao i njegova druga žrtva, 32-godišnja Marija Bruno, 2005. godine. Gospođu Bruno je napao i ubio nožem dok je spavala. Ali 2008. godine njegova treća potencijalna žrtva Mišel Marfi uspela je da se odbrani. Ona se probudila dok je ubica bio na njoj, spremajući se da je izbode.

Svedočeći protiv svog napadača, gospođa Marfii je rekla da je nakon što je uspela da ga izbaci iz kreveta, rekao je "žao mi je" dok je on bežao.

Brutalna priroda napada i činjenica da su sve žene izbodene nožem doveli su do naziva "Holivudski trbosek" u medijima.

Advokati odbrane tvrdili su da nema dokaza o dva slučaja ubistva. U slučaju gospođe Marfi, koja je preživela da bi svedočila, tvrdili su da pati od disocijativnog poremećaja koji ga je ostavio u "stanju nerazumnosti".

Nakon četiri dana rasprave, porota ga je proglasila krivim za oba ubistva. Smrtna kazna je moguća tokom kasnije presude. Sledeće suđenje će odlučiti da li je bio priseban u trenutku napada pre izricanja kazne.

Garđulo je optužen i za još jedno ubistvo u državi Ilinois mnogo godina ranije - 1993. godine, kada je navodno napao 18-godišnju Trisiju Pakacio, stariju sestru svog prijatelja. Verovatno će biti izručen Ilinoisu kako bi se suočio sa zasebnim suđenjem u tom slučaju, jer su novi dokazi pronađeni 2011. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.