U SMRT PEDOFILA MILIJARDERA UMEŠANA POLITIČKA PORODICA?! Najbizarnija TEORIJA o smrti Epstajna
Džefri Epštajn, Foto: Printscreen Youtube

NOVI DETALJI

U SMRT PEDOFILA MILIJARDERA UMEŠANA POLITIČKA PORODICA?! Najbizarnija TEORIJA o smrti Epstajna

Život i zločini Epstajna, kao i to kako i uz čiju pomoć je uspeo da decenijama izbegne zatvorsku kaznu, već su bili predmet intenzivne rasprave

Objavljeno:

Džefri Epstajn je bio bogati američki finansijer okružen moćnim i slavnim ljudima. Takođe je bio i osuđeni seksualni prestupnik koji se suočio sa novim optužbama za seksualno zlostavljanje i trgovinu maloletnicama zbog kojih je mogao da završi iza rešetaka do kraja života.

U subotu je pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji, samo dve nedelje nakon što je navodno pokušao sebi da oduzme život.

Amerikanci sa obe strane političkog spektra sada se pitaju kako je moguće da je uspeo da izvrši samoubistvo s obzirom na to da je bio pod strogim nadzorom od prethodnog pokušaja.

foto: printscreen/youtube

Život i zločini Epstajna, kao i to kako i uz čiju pomoć je uspeo da decenijama izbegne zatvorsku kaznu, već su bili predmet intenzivne rasprave. Ne čudi što je i njegova smrt podstakla brojne teorije zavere i kontroverze.

Političari i žrtve traže pravdu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Balasio pozvao je na punu istragu, nazvavši navodno samoubistvo "previše prikladnim".

- Želimo da znamo šta je on znao? Koliko je drugih milionera i milijardera bilo umešano u njegove ilegalne aktivnosti? Taj spisak i ostale mračne tajne ne smeju da umru sa Epstajnom - poručio je on.

Senator Floride Rik Skot saopštio je da je neuspeh sistema naneo štetu žrtvama.

- Svi pogođeni njegovim zločinima zaslužuju pravdu. Danas im je ta prilika uskraćena. Savezni biro za zatvor mora da odgovori kakvi propusti su dozvolili ovoj kukavici da izbegne pravdu - rekao je on.

Dženifer Aroz, koja je optužila Epstajna da ju je silovao kada je imala 15 godina, ljuta je jer se in "nikada neće suočiti sa posledicama svojih zločina", dok će ona "ceo život nositi ožiljke".

Zatvor u kome je "nemoguće ubiti se"

Američki državni tužilac Vilijem Bar potvrdio je da je FBI otvorio istragu i rekao je da je šokiran činjenicom da se Epstajn ubio u "ekstremno čuvanom" kazneno-popravnom centru "Metropoliten".

Federalni biro potvrdio je da je Epstajn bio smešten u specijalnoj stambenoj jedinici zatvora koja odvaja "zatvorenike visokog rizika" od opšte populacije. Donedavno je ista jedinica bila dom meksičkog narko bosa Hoakina El Čapa Guzmna.

Epstajn je bio pod stalnom prismotrom i svakodnevnim prihijatrijskim procenama od incidenta pre dve nedelje navodno pokušao samoubistvo. Kao deo procedure, njemu je čak bilo zabranjeno da ima kaiš i pertle na obući.

Međutim, prema saznanjima "Njujork posta", na dan samoubistva on nije bio na listi za prismotru.

Bivši zatvorenici specijalne jedinice potvrdili su da su stanari tog dela zatvora konstantno nadgledani sigurnosnim kamerama i brojnim stražarima poput "laboratorijskih pacova", kao i da je tu "gotovo nemoguće izvršiti samoubistvo".

Bivši savezni tužilac Prit Barara je na svom Tviteru potvrdio da je sve što se desilo sa Epstajnom moralo biti zabeleženo na sigurnosnim kamerama.

Strahovao za život

Epstajn je nedavno iskazao strah za svoj život i bezbednost, tvrdi "MIror".

Izvor blizak Epstajnu otkrio je da je milijarder prijavio stražarima i drugim zatvorenicima da neko pokušava da ga ubije.

Prema tom izvoru, Epstajn je bio dobo raspoložen kada ja je nedavno posetio i "nije bilo znakova da bi mogao sebi da oduzme život".

Teorije zavere

Veći deo javnosti smatra da je neko od Epstajnovih nekadašnjih prijatelja i saučesnika odlučio da ga se "reši" da tokom suđenja ne bi isplivali detalji o njegovoj navodnoj umešanosti u zločine. Rasprava se odmah povela o samom vrhu Epstajnovog kruga moćnika, a "najsumnjiviji" je delovao bivši američki predsednik Bil Klinton.

Danas je termin "Klinton" drugi na trendingu na Tviteru. To znači da svaki drugi današnji tvit promoviše ili pobija teoriju zavere po kojoj su Bil i Hilari Klinton ubili Epstajna.

Kao odgovor na to, pojavila se teorija zavere da je aktuelni predsednik Donald Tramp umešan u ubistvo svog nekadašnjeg prijatelja. Teoretičari smatraju da Trampu nije odgovaralo što se u javnosti pojavljuje sve više dokaza o tome koliko su on i Epstajn bili bliski.

Teorije su se proširile i unutar Trampove administracije. Lin Paton, administratorka odeljenja za stambena pitanja i bivša organizatorka događaja za porodicu Tramp, podelila je na Instagramu vest o Epstajnovoj smrti sa potpisom "Hilary'd".

A onda se optužbama pridružio i Tramp lično kada je retvitovao konzervativca koji je u videu detaljno obrazložio svoje teorije o tome "ko je to uradio", uz haštegove #ClintonCrimeFamily (Kriminalna porodica Klinton).

Ponovo je vraćena u život i fraza "Broj tela Klintonovih", koju su desničarski krugovi devedesetih godina koristili kada su razna politička ubistva i samoubistva pripisivali tada vladajućoj porodici.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.