HAJNC KRISTIJAN ŠTRAHE PODNEO OSTAVKU: Politički skandal sa RUSKINJOM koštao ga fotelje i karijere! (VIDEO)
Gotov je: Hajnc Kristijan Štrahe, Foto: AP/Ronald Zak

raspad koalicije

HAJNC KRISTIJAN ŠTRAHE PODNEO OSTAVKU: Politički skandal sa RUSKINJOM koštao ga fotelje i karijere! (VIDEO)

Snimak je nastao 2017. godine

Objavljeno:

Hajnc Kristijan Štrahe, potpredsednik Vlade Austrije, podneo je neopozivu ostavku, samo dan pošto su nemački mediji objavili snimak na kojem se vidi kako on dogovara sumnjive poslove sa ruskom biznismenkom.

Predsednik desno-populističke Slobodarske stranke Austrije (FPÖ), Štrahe je uoči parlamentarnih izbora u Austriji 2017. ponudio ruskoj preduzetnici prednost pri dodeli javnih konkursa u zamenu za donacije za predizbornu kampanju FPÖ-a, objavili su u petak nemački mediji Der Spiegel i Sueddeutsche Zeitung pozivajući se na tajno snimljene video snimke.

Na snimcima dostavljenima nemačkim medijima Štrahe i njegov saradnik Johan Gudenusom, sadašnji predsednik zastupničkog kluba FPÖ-a, u julu 2017., dva meseca uoči parlamentarnih izbora u Austriji, u vili na Ibici razgovaraju s jednom ženom koja se predstavlja kao nećakinja ruskog oligarha koji želi da uloži 250 miliona evra u austrijsku ekonomiju.

Kancelar Sebastijan Kurc sazvao je zatim hitan sastanak sa Štraheom s kojim odbija dalju saradnju nakon sinoćnje objave video snimka koja koalicijskog partnera sumnjiči za pokušaj korupcije, javlja Rojters pozivajući se na austrijsku agenciju APA-u.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.