SVI TRAGOVI VODE KA JEDNOM ČOVEKU! Isplivali novi detalji o ubistvu KAŠOGIJA iz razgovora Trampovog zeta i Salmana!
Salman je blizak sa Trampovim zetom Kušnerom, Foto: Reuter

hoće li biti kazne?

SVI TRAGOVI VODE KA JEDNOM ČOVEKU! Isplivali novi detalji o ubistvu KAŠOGIJA iz razgovora Trampovog zeta i Salmana!

Poziv se navodno dogodio 9. oktobra, sedam dana nakon što je novinar nestao

Objavljeno: 09:22h

Saudijski princ Muhamed bin Salman izjavio je da smatra da je ubijeni saudijski novinar Džamal Kašogi "opasni islamista".

Kako su preneli američki mediji, on je to rekao u telefonskom razgovoru sa Belom kućom nakon nestanka Kašogija, a pre nego što je Saudijska Arabija priznala ubistvo, prenosi BBC i dodaje da je Saudijska Arabija negirala ta pisanja.

"Vašington post" prenosi da je Salman to izjavio u razgovoru sa Trampovim zetom Džaredom Kušnerom i savetnikom za bezbednost Džonom Boltonom, a rekao je i da misli da je Kašogi član Muslimanskog bratstva.

Poziv se navodno dogodio 9. oktobra, sedam dana nakon što je novinar nestao.

U izjavi za "Post" Kašogijeva porodica je demantovala da je on bio u Muslimanskom bratstvu, i naglasili su da je Kašogi to i sam više puta demantovao tokom života.

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas da će trebati još nekoliko nedelja da SAD prikupe još dokaza pre nego što se uvedu sankcije Saudijskoj Arabiji zbog ubistva novinara Džamala Kašogija.

On je u intervjuu za radio Kmoks rekao da je američki predsednik Donald Tramp jasno stavio do znanja da će Vašington odgovoriti na ubistvo, kao i da merička administracija razmišlja o uvođenju sankcija pojedincima koji su umešani u ubistvo, prenosi Rojters.

On je ponovio da SAD ima "duboke i dugoročne strateške odnose" sa Saudijskom Arabijom, kao i da SAD želi da se osigura da će ti odnosi ostati nepromenjeni.

Kašogi, koji je bio dopisnik Vašington posta bio je poznat po kritikama saudijske porodice.

On je nestao 2. oktobra nakon posete konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu, a Saudijska Arabija koja je priznala da je on ubijen u konzulatu, negirala je da kraljevska porodica ima bilo kakve veze sa tim.

Kašogijevo telo još nije pronađeno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.