RUSI RAZVILI RAKETE S VEŠTAČKOM INTELIGENCIJOM! Protiv ovog svet nema šanse!
Foto: Fonet

kao u filmovima

RUSI RAZVILI RAKETE S VEŠTAČKOM INTELIGENCIJOM! Protiv ovog svet nema šanse!

Ruska vojska razvila je najmoćnije oružje današnjice kojim bi lako mogla pokoriti svet

Objavljeno:

Po njegovim rečima, to nisu samo razmere i konture objekata, nego i podaci o različitim elektromagnetnim i drugim poljima koja poseduje samo taj tip broda.

Putin: Rusija neće samo posmatrati dok SAD razvija antiraketni sistem, spremamo odgovor!

- Softver poseduje i čisto taktičke podatke o tipu brodskih formacija, što mu omogućava da tačno odredi kojoj formaciji se približava raketa – konvoju, nosaču aviona sa pratećim brodovima ili desantnoj grupi brodova – i da napadne glavne ciljeve - dodao je on.

Krstarica i podmornica imaju 24 raketna lansera u kojima se nalaze "Graniti". Ove rakete se ispaljuju u plotunu. Prva lansirana raketa će "čekati" sve koje idu za njom, zaključno sa dvadeset četvrtom, i sve one će obaviti manevre blizu tačke sa koje su lansirane.

foto: Vikipedija

- Kada se sve rakete nađu u vazduhu one naprave formaciju i počinju napad. Samo jedna od njih može videti cilj, i ona ostalima ’javlja’ njegovu lokaciju i karakter. Ona predlaže taktiku napada i deli uloge, tj. određuje ko će napasti, a ko će se žrtvovati privlačenjem neprijateljske protivvazdušne odbrane. Posle toga počinje boj - istakao je ekspert.

Kada unište glavni cilj, rakete odmah ponovo raspoređuju zadatke i počinju sa uništavanjem ostalih ciljeva, opet počev od najvažnijeg.

Nemoguće je izbeći susret sa rojem "Granita". Ove rakete lete nadzvučnom brzinom i intenzivno manevrišu tako da ih savremeni radari praktično ne vide. Njihov napad se može uočiti samo vizuelno, kada uglavnom više nema vremena za donošenje odluka o samoodbrani.

Umesto raketa "Granit" ruska mornarica već dobija najmodernije rakete P-800 "Oniks" (po klasifikaciji NATO-a SS-N-26 Strobile). One su manje od "Granita", ali su nasledile njegov sistem veštačke inteligencije.

Zemlja na udaru KOMETE: Čitavi KONTINENTI bi mogli biti ZBRISANI! (VIDEO)

Po rečima zamenika ministra odbrane, Jurija Borisova, Ministarstvo odbrane je donelo odluku da modernizuje ruske nuklearne podmornice projekta 949 tipa "Antej" i teške nuklearne raketne podmornice projekta 1144 tipa "Orlan". Umesto 24 "stara" raketna sistema "Granit" u svaki slobodni raketni lanser će biti postavljena tri kontejnera sa raketama "Oniks".

Tako će brodovi umesto sadašnjih 24 dobiti 72 nove nadzvučne krstareće rakete zahvaljujući kojima će brodovi postati prave morske tvrđave u okeanu. Prva krstarica projekta 1144 "Admiral Nahimov" već je ukotvljena u Severodvinsku i čeka novo naoružanje, a na ruskom Dalekom istoku je ukotvljena prva podmornica projekta 949.

(Espreso.co.rs/Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.