BRAVO, AUSTRIJSKA POLICIJA HAPSI USTAŠE: U Blajburgu priveden okoreli zlikovac!
Foto: Fonet

kite SE ustaškim znacima i crnim mini suknjama!

BRAVO, AUSTRIJSKA POLICIJA HAPSI USTAŠE: U Blajburgu priveden okoreli zlikovac!

Zgrožen sam što su mediji prošle godine pisali da nije bilo ustaških obeležja. Sramota me što mora da me čuva austrijska policija, ali neko je pokušao da mi skine kapu s glave prošle godine - rekao je jedan od učesnika komemoracije
Objavljeno: 14:04h

Komemoracija je započela u 11 sati molitvom na groblju Unterlojbah, odakle potom krenula procesija prema oltarnom prostoru na Blajburškom polju.

Središnju misu, koja je počela u podne, predvodi đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, nakon čega će se komemoracija nastaviti obraćanjem visokih zvaničnika, predstavnika pokrovitelja i organizatora, kao i polaganjem venaca.

foto: Twitter

Hrvatska državna delegacija, na čelu sa predsedavajućim Sabora Goranom Jandrokovićem, položila je danas vence na groblju Dobrava kod Maribora, pre nego što se uputila prema Blajburškom polju u Austriji, gde se pod pokroviteljstvom hrvatskog Sabora održava centralna komemoracija ubijenim pripadnicima ustaškog pokreta.

Hina navodi da je delegacija u Sloveniji "prisustvovala molitvi i potom položila venac kod spomenika na kojem piše "Mrtvima spomen - živima opomena / Pobijenima nakon 9.5.1945. / Maribor 1990".

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.