BRAVO, AUSTRIJSKA POLICIJA HAPSI USTAŠE: U Blajburgu priveden okoreli zlikovac!
Foto: Fonet

kite SE ustaškim znacima i crnim mini suknjama!

BRAVO, AUSTRIJSKA POLICIJA HAPSI USTAŠE: U Blajburgu priveden okoreli zlikovac!

Zgrožen sam što su mediji prošle godine pisali da nije bilo ustaških obeležja. Sramota me što mora da me čuva austrijska policija, ali neko je pokušao da mi skine kapu s glave prošle godine - rekao je jedan od učesnika komemoracije
Objavljeno: 14:04h

Austrijska policija je uhapsila starijeg učesnika komemoracije u Blajburgu u Austriji zbog ustaške kape i odvela ga u nepoznatom pravcu, javio je index.hr. Taj muškarac je ranije dao izjavu za ovaj hrvatski portal.

"Zgrožen sam što su mediji prošle godine pisali da nije bilo ustaških obeležja. Sramota me što mora da me čuva austrijska policija, ali neko je pokušao da mi skine kapu s glave prošle godine", rekao je on.

Index.hr navodi da već decenijama potomci ustaša i njihovi obožavatelji dolaze na Blajburško polje žaleći za trenutkom kada su konačno morali da polože oružje. Portal piše da se godinama i pod pokroviteljstvom hrvatskog Sabora u Blajburgu kite ustaškim znacima, crnim kapama s klempavim U, maštovito kombinovanim sa crnim mini suknjama, a nezaobilazni su bili u drvu izrezbareni portreti ustaškog poglavnika Ante Pavelića.

Navodi se da je poslednjih godina austrijska policija pojačala kontrole i sve je manje onih koji uspevaju da se na polju pojave kao stilizovani nacisti.

foto: Fonet
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.