UDOVICA NAVALJNOG UDARILA PUTINA TAMO GDE NAJVIŠE BOLI, NAKON OVOGA ĆE SE I ON TRESTI: Svaka reč SEČE, slušajte...
Julija Navaljna, Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

ORI SE PLANETA

UDOVICA NAVALJNOG UDARILA PUTINA TAMO GDE NAJVIŠE BOLI, NAKON OVOGA ĆE SE I ON TRESTI: Svaka reč SEČE, slušajte...

Julija Navaljna je u videu tvrdila da je Putin lično odgovoran za to te da „muči“ Navaljnog u smrti jednako kao što je to činio tokom njegovog života

Objavljeno:

Julija Navaljna, udovica ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, u subotu je zatražila da ruske vlasti predaju njegovo telo kako bi ga sahranila te je optužila "demonskog" ruskog predsednika Vladimira Putina za "mučenje" njegovog tela.

Navaljna je u šestominutnom videu objavljenom na Jutjub optužila Putina da telo njenog muža drži kao „taoca“ i dovela je u pitanje Putinovu hršćansku veru, koju on često ispoveda. Navaljnijeva majka Ljudmila je u petak rekla da su ruski istražitelji odbili da predaju njegovo telo iz mrtvačnice u udaljenom arktičkom gradu Salehardu jer nije pristala da ga sahrani mimo javnosti, prenosi Jutarnji list.

Kazala je da joj je zvaničnik rekao da bi trebala da pristane na njihove zahteve s obzirom na to da je Navaljnijevo telo već počelo da se raspada. Njegovi saradnici su u subotu rekli da su vlasti pretile da će ga sahraniti u udaljenoj zatvorskoj koloniji u kojoj je umro ako porodica ne pristane na njihove uslove.

Julija Navaljna je u videu tvrdila da je Putin lično odgovoran za to te da „muči“ Navaljnog u smrti jednako kao što je to činio tokom njegovog života.

„Već smo znali da je Putinova vera lažna. Ali, sada to vidimo jasnije nego ikada“, rekla je Navaljna, obučena u crno.

„Nijedan pravi hrišćanin ne bi mogao da učini šta Putin sada radi s Aleksejevim telom“, dodala je.

Aleksej Navaljni
Aleksej Navaljnifoto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Otkako se vratio na mesto predsednika 2012, Vladimir Putin sebe prikazuje kao branioca tradicionalnih, konzervativnih vrednosti nasuprot nečega što opisuje kao nagrizajući zapadni liberalizam. Takođe, naglašava svoju bliskost s Ruskom pravoslavnom crkvom te se redovno pojavljuje na obredima u vreme svetkovina i govori o svojoj veri. Navaljna je rekla da je njen suprug bio pobožan hršćanin, koji je odlazio u crkvu i postio za vreme Velikog posta čak i kad je bio u zatvoru. Dodala je da je njegov politički aktivizam nadahnut hršćanskim vrednostima.

„Vratite nam telo mog muža. Želimo da ga sahranimo na human način, u zemlji, kao što je običaj u pravoslavnom hršćanstvu“, zaključila je u videu.

Bonus video:

09:45

KO JE BIO ALEKSEJ NAVALJNI? Opozicionar preživeo pokušaj ubistva NERVNIM OTROVOM i postao TRN U OKU ruskog lidera Vladimira Putina

(Espreso/ Jutarnji List/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.