OČAJNOJ MAJCI NAVALJNOG POSTAVLJEN NOVI ULTIMATUM: Bruka i sramota šta joj RADE, pa da li je ovo MOGUĆE?!
Aleksej Navaljni, Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

dokle više?

OČAJNOJ MAJCI NAVALJNOG POSTAVLJEN NOVI ULTIMATUM: Bruka i sramota šta joj RADE, pa da li je ovo MOGUĆE?!

Ranije danas direktor Fondacije za borbu protiv korupcije, koju je osnovao Aleksej Navaljni, Ivan Ždanov izjavio je danas da je ruski Istražni komitet postavio brojne uslove za sahranu ruskog opozicionog lidera koji je preminuo 16. februara

Objavljeno:

Majci pokojnog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog postavljen je novi ultimatum da će njegovo telo biti sahranjeno unutar kaznene kolonije gde je umro, ukoliko ona u roku od tri sata ne pristane da ga sahrani bez prisustva javnosti, saopštila je danas portparolka Navaljnog Kira Jarmiš.

Ona je na svom nalogu na mreži Iks navela da je odbila da pregovara sa agentom istražnog komiteta koji joj je izneo ultimatum, pošto oni nisu ovlašćeni da odluče kako i gde Navaljni treba da bude sahranjen.

Porodica zahteva da se sahrana održi po uobičajenim pravilima

- Ona zahteva poštovanje zakona, prema kojem su istražitelji dužni da predaju telo u roku od dva dana od utvrđivanja uzroka smrti. Prema medicinskoj dokumentaciji koju je potpisala, ova dva dana ističu sutra. Ona insistira da vlasti dozvole da se sahrana i parastos održe u skladu sa uobičajenom praksom, napisala je Jarmiš.

Ranije danas direktor Fondacije za borbu protiv korupcije, koju je osnovao Aleksej Navaljni, Ivan Ždanov izjavio je danas da je ruski Istražni komitet postavio brojne uslove za sahranu ruskog opozicionog lidera koji je preminuo 16. februara.

Prema njegovim rečima, među tim uslovima su da sahrana mora da se održi "među porodicom" i da se ne najavljuje.

Aleksej Navaljni
Aleksej Navaljnifoto: EPA-EFE/YEVGENY FELDMAN

Telo će biti prevezeno u Moskvu

Pored toga, telo treba da bude prevezeno specijalnim avionom u Moskvu, a porodica bi morala da bude u pratnji zaposlenog u Istražnom komitetu sve vreme pre sahrane.

Ždanov je rekao da ruske vlasti zahtevaju da se telo Navaljnog čuva ili u Moskovskoj ili u Vladimirskoj oblasti pre sahrane jer se "komitet plaši da će mrtvačnica biti napadnuta".

Bonus video:

09:45

KO JE BIO ALEKSEJ NAVALJNI? Opozicionar preživeo pokušaj ubistva NERVNIM OTROVOM i postao TRN U OKU ruskog lidera Vladimira Putina

(Espreso/ Agencije/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.