ZVANIČNO NAJSKUPLJI SKI CENTAR U EVROPI NIJE "DORASTAO" KOPAONIKU I KOLAŠINU: Cene u kafićima niže nego u SRBIJI...
Skijanje, Foto: Profimedia

DIVNO...

ZVANIČNO NAJSKUPLJI SKI CENTAR U EVROPI NIJE "DORASTAO" KOPAONIKU I KOLAŠINU: Cene u kafićima niže nego u SRBIJI...

Luksuzno skijalište u Evropi je zvanično proglašeno za najskuplji ski centar

Objavljeno:

Cortina d'Ampezzo, luks skijalište u Italiji, zvanično je najskuplji ski centar u Evropi - navodno se u proseku troši 258 evra dnevno, a večera je oko 70 evra.

Prema studiji iz oktobra 2023. godine, Cortina d’Ampezzo u Italiji bila je najskuplja skijaška destinacija u Evropi, sa prosečnom dnevnom cenom od 258 evra za smeštaj i ski-pass, prenosu Statista.com.

Austrijska destinacija Obergurgl-Hochgurgl je na drugom mestu sa prosečnom dnevnom cenom od 254 evra, dok je treći švajcarski Zermatt gde vas dan izađe 250 evra.

Inače, trodnevna ski karta za Cortina d’Ampezzo ove godine je 213 evra za odrasle, 107-149 za decu; za 6 dana je 375 za odrasle, 188-263 evra za decu.

Što se tiče smeštaja, prema ovogodišnjim podacima podeljenim na sajtu Hikers Bay, prosečna cena noćenja u hotelu s dve zvezdice je 84 evra, dok vam za odmor sa pet zvezdica treba oko 373 evra.

Naravno, kad idete na zimski odmor, glavno je da obezbedite smeštaj i ski kartu, ali to obično nisu jedini troškovi, pa smo pogledali aktuelnu reportažu u kojoj su navedene cene restorana, kafića, taksija.

Taksi je 6,40 evra start, kilometar nešto manje od 2 evra. Obrok u restoranu za dvoje košta oko 70 evra, dok se, na primer, čizburger može pojesti s nogu za 2,70 evra, pomfrit za 2,50. Kapućino je u proseku 1,70, gazirani sokovi 1,90…

Pa, izgleda da fensi zimovalište još nije „doraslo“ Zlatiboru ili Kolašinu.

Bonus video:

02:26

KOPAONIK SKUPLJI OD FRANCUSKE! Sve spremno za skijanje, uz pomoć veštačkog snega! POGLEDAJTE KAKO TO IZGLEDA i ŠTA KAŽU TURISTI

(Espreso/ Nova/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.