OVA ZANOSNA PLAVUŠA JE NAJSTARIJA ĆERKA VLADIMIRA PUTINA: Udata je sa poznatog BIZNISMENA, a njen život je...
Vladimir Putin, Foto: Profimedija

biografija

OVA ZANOSNA PLAVUŠA JE NAJSTARIJA ĆERKA VLADIMIRA PUTINA: Udata je sa poznatog BIZNISMENA, a njen život je...

Ćerka ruskog predsenika Vladimira Putina, Marija Voroncova, zarađuje ogromnu svotu novca na godišnjem nivou, a poseduje i penthaus

Objavljeno: 08:11h

Najstarija ćerka ruskog predsednika Vladimira Putina Marija Voroncova zaradila je 944 miliona rubalja (10,7 miliona dolara) kao zaposlena u Novoj medicinskoj kompaniji (NOMEKO) između 2019. i 2022 godine. Izveštaj je objavljen ubrzo nakon jednog od retkih intervjua koje je Voroncova dala za medije.

Kako je navedeno u izveštaju objavljenom 15. januara na Jutjub kanalu, Voroncova, lekar specijalista endokrinologije, počela je da radi za NOMEKO kao suosnivač i član saveta direktora 2019. godine.

Bliski prijatelj mog tate je i moj prijatelj

Rezultati istrage pokazuju da je NOMEKO najviše zaradio kroz saradnju s ruskom kompanijom Sogaz koja je delom u vlasništvu Jurija Kovalčuka, bliskog Putinovog saradnika i jednog od najbogatijih ljudi Rusije.

Marija Voroncova
Marija Voroncovafoto: PrintScreen/ YouTube/ ПРОМОМЕД Россия

Istraga iz 2021. koju je sproveo „Kurent tajm“, mreža na ruskom jeziku koju vodi Radio Slobodna Evropa u saradnji s Glasom Amerike, pokazala je da je Sogaz novčano podržao bliske Putinove saradnike, uključujući zvaničnike Federalne službe zaštite (FSO), predsednicu parlamentarnog Veća Federacije i drugih najviših ruskih zvaničnika, piše N1.

Voroncova, uz platu i dividende u NOMEKO, mesečno prima platu od 110.000 rubalja (1.250 dolara) od državnog Univerziteta u Moskvi, u kojem se vodi kao zaposlena na Fakultetu fundamentalne medicine, navodi se u istrazi tima Navaljnog.

Voroncova poseduje i kuću u blizini Moskve čija se vrednost procenjuje na 400 miliona rubalja.

Telegram kanal „Možem objasnit“ naveo je u istrazi u aprilu 2023. da su firme Voroncove i Putinove najmlađe ćerke, Katarine Tihonove, zaradile više od 1,2 milijarde rubalja (13,6 miliona dolara) u 2022. godini.

Istraga ovog kanala takođe je otkrila da je godišnja zarada NOMEKO naglo porasla i dostigla 597 miliona rubalja (skoro 6,8 miliona dolara) pošto se Voroncova pridružila firmi kao suosnivač i član njenog saveta direktora, dok je u 2018. godini bila bez profita.

Intervju Putinove ćerke

Najstarija ćerka predsednika Vladimira Putina Marija Voroncova dala je intervju u kojem je opisala Rusiju kao državu koja je „fokusirana na čoveka“, izvestio je u četvrtak istraživački novinski sajt Agentstvo.

Putin nikada nije javno prizna oMariju Voroncovu i njenu mlađu sestru Katerinu Tihonovu kao svoje ćerke, dok je Kremlj čuvao detalje njihovog života u strogoj tajnosti.

- Za nas je vrednost ljudskog života najveća vrednost - rekla je Voroncova 16. decembra u intervjuu za Medtek Moskva, neprofitnu organizaciju koja je povezana sa Kancelarijom gradonačelnika Moskve.

Ona je u intervjuu pričala o medicinskom napretku, ali i otkrila svoja interesovanja u vezi sa knjigama, muzikom i sportom. Ni ona, ni voditelj nijednom nisu pomenuli da je ona Putinova ćerka.

Inače i Marija i Ekaterina su pogođene sankcijama zbog rata u Ukrajini.

Ko je Marija Voroncova?

Marija Voroncova, koja je poznata i pod imenom Marija Fasen, Putinovo je prvo dete i najstarija ćerka.

Prema izveštaju Dejli mejla, pokazala je veliki talenat za nauku u školi u Istočnoj Nemačkoj i kao tinejdžerka u Moskvi, pre nego što je nastavila da studira biologiju na Državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu. Po završetku studija upisala je medicinski fakultet u Moskvi i od tada postala pedijatar endokrinolog.

Drugi izveštaji navode da je Marija udata za holandskog biznismena Jorita Fasena i da živi sa porodicom u Holandiji.

Bonus video:

01:41

PUTIN JE DEKICA ČIJA NAS SMRT NE BI IZNENADILA Analitičar predviđa kako bi ovo uticalo na tok RATA U UKRAJINI i sudbinu Rusije

(Espreso/ Blic/ Radio slobodna Evropa/ N1/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.