PUTINOV NAJNOVIJI POTEZ ĆE IZAZVATI OZBILJAN POTRES ŠIROM SVETA: Pao još jedan POTPIS, šta se krije iza ovog UKAZA?
Vladimir Putin, Foto: Alexander Zemlianichenko / AFP / Profimedia

ruski lider

PUTINOV NAJNOVIJI POTEZ ĆE IZAZVATI OZBILJAN POTRES ŠIROM SVETA: Pao još jedan POTPIS, šta se krije iza ovog UKAZA?

Nakon što je Rusija mobilisala 300.000 muškaraca u septembru 2022. godine, Kremlj je negirao potrebu za dodatnom mobilizacijom, a ovakav potez, prema tvrdnjama, predstavlja podsticaj za strane borce da se priključe ruskim snagama u Ukrajini

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o izdavanju ruskog državljanstva strancima koji su potpisali ugovor o služenju vojnog roka u Oružanim snagama Ruske Federacije, objavljeno je u dokumentu na zvaničnom ruskom portalu za dobijanje pravnih informacija.

Ruski pasoš moći će da dobiju i stranci koji služe u vojsci pri Oružanim snagama ili vojnim formacijama tokom rata u Ukrajini, kao i vojnici koji se penzionišu u tom periodu, prenosi Ria novosti.

Isto pravo na rusko državljanstvo ostvaruju supružnici i deca stranih boraca.

Vojnici koji apliciraju za pasoš Ruske Federacije moraju dostaviti dokumente koji dokazuju da su potpisali ugovor na najmanje godinu dana, kao i da obave obaveznu registraciju otisaka prstiju, dok su njihovi supružnici dužni da prođu lekarski pregled uz uverenje koje potvrđuje odsustvo psihoaktivnih supstanci ili zaraznih bolesti.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Profimedija

Nakon što je Rusija mobilisala 300.000 muškaraca u septembru 2022. godine, Kremlj je negirao potrebu za dodatnom mobilizacijom, a ovakav potez, prema tvrdnjama, predstavlja podsticaj za strane borce da se priključe ruskim snagama u Ukrajini, navodi Rojters.

Bonus video:

01:41

PUTIN JE DEKICA ČIJA NAS SMRT NE BI IZNENADILA Analitičar predviđa kako bi ovo uticalo na tok RATA U UKRAJINI i sudbinu Rusije

(Espreso/Agencije/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.