OVO JE UZROK JEZIVE NESREĆE IZNAD AMERIKE: Putnici PUKIM ČUDOM ostali živi, desila se STRAŠNA scena
Avio nesreća, Foto: Printscreen/Youtube/kcalnews

strašno!

OVO JE UZROK JEZIVE NESREĆE IZNAD AMERIKE: Putnici PUKIM ČUDOM ostali živi, desila se STRAŠNA scena

Otkriven uzrok nesreće u avionu Aljaska Erlajnsa

Objavljeno: 17:40h

Prema prvim saznanjima, nesreća koja je zadesila u petak avion Aljaska Erlajnsa, kome je otpao prozor na visini od 16.000 stopa, uzrokovana je neispravnim odvajanjem utikača na vratima.

Istraživači nesreće "pozdravili" su čudo koje je omogućilo svima u avionu da prežive nakon zastrašujućeg raspada na letu od Portlanda do Ontario Internešnala u Kaliforniji .

Igračke, telefoni i odeća ubačeni su u avion noć pre nego što su vrata sa utikačem 'izletela iz aviona' uzrokujući trenutnu dekompresiju sa 171 putnikom na letu 1282 u petak uveče.

Ali, činjenica da je većina ljudi i dalje bila vezana pojasevima samo 10 minuta leta, verovatno ih je sprečila da prate izlaz svojih stvari kroz rupu.

"Mi smo ovde veoma, veoma srećni što se ovo nije završilo tragičnije", rekla je predsednica NTSB-a Dženifer Homendi na konferenciji za novinare u subotu uveče.

"Niko nije sedeo u 26A i 26B, gde je taj utikač na vratima. S obzirom na to, pretpostavljam da je ovo bio prilično zastrašujući događaj."

Nasloni za glavu za sedišta 26A i 25A su otkinuti pošto je uraganski vetar udario putnike i sedište na 26A je uništeno.

Svih 144 aviona Boing Mak 9 koji su u upotrebi širom SAD su prizemljeni u čekanju na hitne inspekcije od strane Federalne uprave za vazduhoplovstvo (FAA).

Bonus video:

00:22

Avion Er Srbije iz Tel Aviva sleteo je nešto posle 21:15 časova u Beograd

(Espreso/Daily mail/Preneo: D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.