IZDATA HITNA NAREDBA! Tiče se LETOVA Boing aviona (VIDEO)
Avion, Foto: Profimedia

horor

IZDATA HITNA NAREDBA! Tiče se LETOVA Boing aviona (VIDEO)

Avion je pretrpeo eksploziju u Americi, te je izdato važno obaveštenje

Objavljeno:

Federalni zvaničnici su u subotu naredili da se odmah prizemlje svi avioni Boing 737 MAX nakon što je avion "Aljaska erlajnsa" pretrpeo eksploziju koja je ostavila rupu na bočnoj strani trupa.

Potrebni inspekcijski pregledi će trajati oko četiri do osam sati po avionu i obuhvatiće oko 171 avion širom sveta.

Mlazni avion "Aljaske erlajnsa" razneo je prozor i deo trupa ubrzo nakon poletanja tri milje iznad Oregona kasno u petak, stvarajući rupu koja je primorala pilote da prinudno slete dok su njegova 174 putnika i šest članova posade nosili maske sa kiseonikom.

Niko nije ozbiljno povređen jer se avion pod pritiskom vratio bezbedno na međunarodni aerodrom u Portlandu oko 20 minuta nakon što je poleteo, ali je avio-kompanija prizemljila svojih 65 aviona Boing 737 MAX dok ne budu pregledani. Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja rekao je u subotu pokrenuti istragu.

Oglasio se direktor kompanije

Izvršni direktor "Aljaske erlajnsa" Ben Minikuči rekao je da bi istraga aviona flote 737 mogla potrajati danima. Oni čine petinu od 314 aviona kompanije. U subotu se nije odmah znalo kako će to uticati na raspored letova kompanije.

- Radimo sa Boingom i regulatorima da bismo razumeli šta se dogodilo... i delićemo informacije kako budu bile dostupne - rekao je Minikuči i dodao:

- Saosećam se sa svima koji su bili na ovom letu – tako mi je žao zbog onoga što ste doživeli - poručio je.

Podsetimo, u petak uveče događala se drama iznad severozapadnog dela SAD kada su otpali prozor i deo trupa aviona kompanije "Aljaska erlajns". Incident se dogodio neposredno nakon poletanja iz Portlanda letelice Boing 737 MAX, modela aviona koji je povezan sa smrtonosnim nesrećama i koji je bio prizemljen skoro dve godine.

Bonus video:

00:22

Avion Er Srbije iz Tel Aviva sleteo je nešto posle 21:15 časova u Beograd

(Espreso/Blic/Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.