BIVŠA ALBANSKA POLITIČARKA KOJA JE HTELA DA RUŠI RAMU I DALJE OBARA SA NOGU: Grmi i u OVIM GODINAMA (FOTO)
Grida Duma, Foto: Printscreen/Instagram/gridadumaal

biografija

BIVŠA ALBANSKA POLITIČARKA KOJA JE HTELA DA RUŠI RAMU I DALJE OBARA SA NOGU: Grmi i u OVIM GODINAMA (FOTO)

Biografija jedne od najuticajnijih ličnosti Albanije, Gride Duma, govori o velikoj požrtvovanosti u politici

Objavljeno: 15:24h

Jedna od najlepših političarki sa prostora Balkana, Grida Duma, Albanka, ostala je zapamćena kao jedna od najvećih kritičarki Edija Rame.

Grida Duma je rođena 11. juna 1977. godina u Draču, bivša je albanska političarka, predavačica i novinarka. Baveći se politikom bila je članica Demokratske partije Albanije.

Najveći političi uspeh imala je kao zamenica ministra za evropske integracije u kabinetu Beriše u periodu između 2011. godine i 2013. godine.

U trenutku kada je, tokom 2019. godine, EU odbila da Albaniji da datum za početak pregovora, jedna od najglasnijih protivnica politike Edija Rame bila je upravo Grida Duma.

Kraj političke karijere

Duma je 7. novembra 2022. godine objavila kraj svoje političke karijere, podnošenjem ostavke na funkciju poslanice.

No, nije daleko otišla, jer iako je prestala da se bavi politikom kao članica parlamenta, Grida Duma se vratila novinarskoj profesiji koju je posvetila političkim pitanjima.

Naime, od 2022. godine Duma vodi političku tok-šou pod nazivom „Najbitnije pruiča sa Gridom Duma“ na Top Kanalu Albanije.

Popularnost Gride Duma

Pored njene aktivnosti u političkoj stvarnosti Albanije, Grida Duma je zapažena i kao žena koja je lepa prema savremenim normama lepote.

Objektivno, Grida Duma jeste lepa, ali njena angažovanost je ipak najbitnija kada govorimo o njoj kao o važnoj ličnosti Albanije.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:37

SKANDAL NA EVROSONGU! Albanka pokazala simbol dvoglavog orla

(Espreso/ V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.