Si Đinping uputio čestitku povodom proslave 50. godišnjice osnivanja Američko-kineskog poslovnog saveta
Si Đinping, Foto: Promo

saradnja dve sile

Si Đinping uputio čestitku povodom proslave 50. godišnjice osnivanja Američko-kineskog poslovnog saveta

Si Đinping uputio čestitku Sjedinjenim Američkim Državama

Objavljeno:

Kineski predsednik Si Đinping uputio je čestitku povodom proslave 50. godišnjice osnivanja Američko-kineskog poslovnog saveta i uputio iskrene pozdrave ljudima iz svih krugova u SAD-u koji već dugo brinu i podržavaju ekonomsku i trgovinsku saradnju Kine i SAD-a.

U svojoj čestitki, Si je istakao da svet doživljava velike promene bez presedana u jednom veku, a da li Kina i SAD mogu da rade zajedno na susretu sa izazovima vezano je za interese naroda dve zemlje i utiče na budućnost i sudbinu čovečanstva. Na osnovu principa uzajamnog poštovanja, miroljubive koegzistencije i saradnje, Kina je spremna da radi sa SAD-om u istom smeru, sprovede plodove susreta u San Francisku i promoviše čvrst, stabilan i održiv razvoj odnosa između dve zemlje.

Si je naglasio da su ekonomski i trgovinski odnosi između Kine i SAD važan deo bilateralnih odnosa i da su doneli mnoge koristi narodima dve zemlje. Kina će nepokolebljivo promovisati visokokvalitetni razvoj, nepokolebljivo promovisati otvaranje na visokom nivou, i stvoriti tržišno orijentisanog, zasnovanog na zakonu i međunarodnog poslovnog okruženja. Modernizacija Kine doneće više mogućnosti preduzećima iz celog sveta, uključujući američke kompanije, a postoji i veliki potencijal, širok prostor i obećavajuće izglede za jačanje ekonomske i trgovinske saradnje između Kine i SAD-a.

Si Đinping je rekao da se nakon pola veka uzajamno korisne saradnje, nada da će Američko-kineski poslovni savet (USCBC) i kompanije članice USCBC-a nastaviti da grade most prijateljske razmene između Kine i SAD-a, da bi postao spona za praktičnu saradnju između dve zemlje i doneo doprinos novoj saradnji od koje svi dobijaju narednih pedeset godina.

Istog dana, i američki predsednik Džo Bajden je uputio pismo-čestitku povodom obeležavanja 50. godišnjice Američko-kineskog poslovnog saveta.

Bonus video:

02:32

KINA ĆE OD RUSIJE KUPITI ZNANJE O ORUŽJU?! Dejan Vuk Stanković: Mogla bi pored ekonomske da postane i JOŠ JAČA vojna sila

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.