EVROPA ĆE SE ZABELETI, STIŽE "SNEŽNA BOMBA": Sledi snažno ZAHLAĐENJE, a u Hrvatskoj... upozorenje do upozorenja!
Foto: Stefan Stojanović

STIŽE SNEG

EVROPA ĆE SE ZABELETI, STIŽE "SNEŽNA BOMBA": Sledi snažno ZAHLAĐENJE, a u Hrvatskoj... upozorenje do upozorenja!

Veliku Britaniju očekuje oštro zahlađenje, najavljuju tamošnji meteorolozi, dok mediji prenose da ih očekuje "snežna bomba" za samo nekoliko dana

Objavljeno:

Snežna bomba se približava Evropi, najavljuju hrvatski mediji, a istovremeno je državni hidrometeorološki zavod u Hrvatskoj upalio za utorak nekoliko upozorenja za tu zemlju.

Najviši stepen upozorenja izdat je za Velebitski kanal zbog vetra. Najjači udari vetra razviće brzinu i do 130 kilometara na sat.

Vreme je vrlo opasno i podrazumeva visok rizik za zdravlje, pa i za život, posebno pomorcima. Takođe, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

"Budite svesni opasnosti i obratite pažnju i pratite najnovije vremenske izveštaje. Savetujemo javnost da izbegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je verovatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o saobraćaju", saopštili su iz DHMZ-a, piše Dalmacija danas.

Narandžasto upozorenje je na snazi za zapadnu obalu Istre i Kvarner i Kvarnerić. Žuto upozorenje upaljeno je za karlovačku, gospićku, riječku, kninsku, splitsku i dubrovačku regiju, kao i severnu, srednju i južnu Dalmaciju. Većina meteoalarma je upaljena zbog vetra.

U utorak će biti pretežno oblačno s kišom. Ponegde na Jadranu i u područjima uz Jadran pljuskovi s grmljavinom, lokalno izraženiji. Na najvišim planinama mogući su susnežica i sneg.

Kiša, Nevreme
foto: Nemanja Nikolić

Popodne se na zapadu i severu očekuje prestanak kiše, moguće je i delimično razvedravanje. Duvaće će slab i umeren, na udare ponegde jak severoistočni vetar.

Na Jadranu umereno i jako, mestimično i olujno jugo i jugozapadnjak, potom bura, najprije na severnom delu. Temperatura će u unutrašnjosti biti uglavnom od 5 do 10 °C, a na Jadranu između 12 i 17 °C.

Stiže sneg u Evropu

Veliku Britaniju očekuje oštro zahlađenje, najavljuju tamošnji meteorolozi, dok mediji prenose da ih očekuje "snežna bomba" za samo nekoliko dana.

Očekuje se pad temperatura, a jaki severni vetar uzrokovaće značajno hladnije uslove i prve snežne nalete ove zime.

Krajem sledeće nedelje mogući su jaki zimski pljuskovi na severu zemlje, prenosi Mirror.

Bonus video:

00:58

Sneg obeleo planinu Goliju

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.