NETANJAHUOV SIN UDARIO ŽESTOKO NA IZRAELSKU VOJSKU, STIGAO MU ODGOVOR OD KOG SE ZEMLJA ZATRESLA! Bilo bi bolje...
Benjamin Netanjahu, Foto: EPA/JIM HOLLANDER

OVO ĆE ODJEKNUTI JAKO

NETANJAHUOV SIN UDARIO ŽESTOKO NA IZRAELSKU VOJSKU, STIGAO MU ODGOVOR OD KOG SE ZEMLJA ZATRESLA! Bilo bi bolje...

Premijerov sin suočio se s kritikama jer je ostao u SAD uprkos izbijanju rata, dok su se desetine hiljada Izraelaca vratile kući

Objavljeno: 11:38h

Jair Netanjahu, sin izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, izazvao je brojne kritike nakon što je u subotu na svom Telegram kanalu kritikovao izraelske odbrambene snage (IDF), sudove i medije.

Jair, koji se ranije ove godine preselio u Majami i tamo ostao uprkos ratu u Izraelu, podelio je isečak o tome "kako je Visoki sud promenio aranžmane i upute za otvaranje vatre na granici Pojasa Gaze".

Time je želeo da poruči da su odluke koje je doneo Visoki sud pravde dovele do promena IDF-ovih pravila angažmana na granici s Gazom, omogućujući Hamasovim teroristima da priđu graničnoj ogradi, piše The Jerusalem Post.

Premijerov sin takođe je sa svojih 14.000 pretplatnika podelio članak o vojnicima koji su mesecima pre napada upozoravali na aktivnost Hamasa na granici Gaze, ali su ih njihovi zapovednici ignorisali.

Optužio je bezbednosni sektor da je pogurao slanje goriva u Pojas Gaze. Osim toga, pokušao je da omalovažava novinare zbog „postavljanja političkih pitanja i provođenja anketa“, što je upućivalo na nedavna istraživanja koja su pokazala pad podrške premijeru i njegovoj stranci Likud.

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahufoto: EPA/ATEF SAFADI

Organizacija rezervista IDF-a „Braća po oružju“ ubrzo mu je odgovorila:

„Morate sagledati činjenice. Arogancija pripada vama, dok krivica pripada vašem ocu. Doba vašeg zlonamernog uticaja je prošlo. Stojimo ujedinjeni uz muškarce i žene koji rizikuju svoje živote kako bi zaštitili našu zemlju, iz koje ste pobegli. Razumemo frustracije i želje vašeg oca; cela nacija razume. Međutim, u večeri kada smo oplakivali gubitak osam vojnika, bilo bi bolje da ste ćutali.“

Premijerov sin suočio se s kritikama jer je ostao u SAD uprkos izbijanju rata, dok su se desetine hiljada Izraelaca vratile kući.

Bonus video:

01:46

PAUZU ĆE OBE STANE ISKORISTITI DA DOVUKU VOJSKU Stručnjaci bez dileme: Hamas nema oružje, ali ima JEDNU ZNAČAJNU PREDNOST!

(Espreso/ Nova/ Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.