TRAMPOVA SESTRA U TAJNIM RAZGOVORIMA OTKRILA ŠTA TAČNO MISLI O NJEMU: O rođenom bratu imala da kaže samo OVO...
Donald i Melanija Tramp, Foto: Profimedia

JUČE JE PREMINULA

TRAMPOVA SESTRA U TAJNIM RAZGOVORIMA OTKRILA ŠTA TAČNO MISLI O NJEMU: O rođenom bratu imala da kaže samo OVO...

Rođena je 1937. kao najstarije od petoro dece Greda starijeg Trampa i Meri Tramp

Objavljeno:

Najstarija sestra Donalda Trampa Merijan Tramp Beri umrla je juče u 86. godini, u svom domu na Menhtenu. Šta se zna o njenom životu i o ostalim najbližim rođacima bivšem američkog predsednika koji je odrastao uz dve sestre i dvojicu braće?

Sestra Merijan Tramp Beri

Rođena je 1937. kao najstarije od petoro dece Greda starijeg Trampa i Meri Tramp. Bila je od 1960. do 1980. u braku sa Dejvidom Dezmonsom, dobili su sina Dejvida Vilijama Dezmonda.Pre 41 godinu udala se za advokata Džona Džozefa Berija, bili su zajedno do njegove smrti 2000.

Sestra Donalda Trampa odrasla je u Kvinsku, a pravnu školu je upisala kada je njen sin bio u šestom razredu, piše The New York Times. Nakon što je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta Hofstra, ostvarila je dugačku pravnu karijeru kao federalni tužilac i sudija.

Godine 1999. tadašnji predednik Amerike Bil Klinton nominovao ju je za U.S. Court of Appeals gde je radila do 2017. U februaru 2019. pokrenuta je istraga protiv nje zbog navodnog lošeg ponašanja i utaje poreza. Otišla je u penziju 10 dana kasnije čime je i okončana istraga.

Držala se dalje od javnosti, a tajno snimljeni razgovori iz 2018. i 2019. otkrili su da je o bratu pričala kao i okrutnoj osobi koja nema principe. "Ne možete da mu verujete", rekla je o Donaldu.

Donald Tramp i Merijan Tramp Beri
Donald Tramp i Merijan Tramp Berifoto: Ed JONES / AFP / Profimedia

Frederik Krist Fredi Tramp

Rođen je 1938. Oženio se 1962. Lindom Klap sa kojim je dobio sina Frederika i ćerku Meri koja je 2020. objavila memoare u kojima se saznalo za pomenute tajne razgovore.

Od njega se očekivalo da će kao kao najstariji sin preuzeti očev posao sa nekretninama. Umesto toga, on je imao ambicije da bude pilot - što je dovelo do napetosti njega, oca i mlađeg brata Donalda. Šezdesetih godina prošlog veka borio se sa alkoholizmom, a 1970-ih prestao je da pilotira. Razveo se i vratio se u kuću svojih roditelja u Kvinsu.

Umro je 1981. od srčanog udara izzavanog alkoholom.

"Bio je fantastičan tip, ali je postao zavistan od alkohola", rekao je Donald za People o svom starijem bratu 2015. Bivši predsednik je rekao da je ta tragedija imala ogroman uticaj na njegov život .

Frederik Krist Fredi Tramp izostavio je iz testamenta sina što je izazvalo sukob između njegove dece. Parnica nije okončana.

Donald je usled besa zbog memoara obustavio medicinske povlastice za Freda III i njegovu porodicu, uključujući i njegovog sina koji ima cerebralnu paralizu. Meri je isticala da je njen deda uništio njenog oca, a stric Robert ju je tužio zbog knjige koju je objavila.

Donald Tramp
Donald Trampfoto: TASOS KATOPODIS / Getty images / Profimedia

Elizabet Tramp Grau

Rođena je 1942. godine. Donald je za nju rekao da je pametna ali manje ambiciozna od njega. Pohađala je Southern Seminary College u Virdžiniji pre nego što je radio kao administrativni pomoćnik u "Chase Manhattan"n banci u Njujorku. Udala se za TV i filmskog producenta Džejmsa Graua 1989. godine, nemaju zajedničke dece. U penziji je i živi na Floridi.

Brat Donald zahvalio joj se 2020. što ga je podržala na Tviteru nakon izbora. "Hvala, Elizabet. Ljubav", poručio joj je, ali se ispostavilo da se radi o lažnom profilu. Muškarac koji je kreirao taj nalog je na kraju uhapšen.

Robert Stjuart Tramp

Bio je u braku sa Blejn Tramp 25 godina, pomogao joj je odgajanju njenog sina. Par nije imao zajedničku decu. Razveli su se 2008. a on se 2020. oženio En Mari Palan koja radi u Tramp organizaciji.

Rođen je 1948. godine. Završio je studije na Univerzitetu Boston, radio je na Vol stritu pa se pridružio porodičnom poslu sa nekretninama. Umro je 2020. godine.

“On nije bio samo moj brat, on je bio moj najbolji prijatelj. Jako će nam nedostajati, ali ćemo se opet sresti. Uspomena na njega zauvek će živeti u mom srcu", rekao je Donald Tramp za People.

Bonus video:

01:01

TRAMP JE OSVEDOČENI MRZITELJ MUSLIMANA M. Kostić: Obe strane polažu prava na božju pomoć U RATU, a od OVOGA NAJVIŠE STRAHUJU

(Espreso/ Blic.žena.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.