VRAĆA SE U POLITIKU POSLE 7 GODINA: Evo šta je novi (stari) ministar imao da PORUČI, jedno se posebno IZDVAJA
Dejvid Kameron, Foto: AP

SPREMAN NA IZAZOVE

VRAĆA SE U POLITIKU POSLE 7 GODINA: Evo šta je novi (stari) ministar imao da PORUČI, jedno se posebno IZDVAJA

Kameron je bio "sav nasmejan" dok je išao do Forin ofisa, nakon što je napustio broj 10 u Dauning stritu

Objavljeno:

Premijer Riši Sunak je snažan i sposoban lider, iako se možda nisam slagao sa nekim njegovim pojedinačnim odlukama, izjavio je danas novoimenovani ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Kameron i dodao da želi da bude deo "najjačeg mogućeg tima" uoči opštih izbora u Britaniji.

- Iako sam bio van politike poslednjih sedam godina, nadam se da će mi moje iskustvo, kao lidera konzervativne stranke tokom 11 godina i šest godina koliko sam bio premijer, pomoći da budem od koristi premijeru. Želim da mu pomognem da omogući bezbednost i prosperitet koji su našoj zemlji potrebni - naveo je Kameron na svom nalogu na mreži Iks.

Istakao je da su diplomatske i obaveštajne službe među najvrednijim "dobrima te vrste" u svetu.

- Znam iz vremena mog mandata da u njima rade briljantni, patriotski nastrojeni i vredni ljudi. Dobro ih je vodio Džejms Kleverli, sa kojim se radujem što ću zajedno raditi u njegovoj novoj ulozi - rekao je Kameron.

Kako navodi BBC, Kameron je bio "sav nasmejan" dok je išao do Forin ofisa, nakon što je napustio broj 10 u Dauning stritu.

Govoreći o geopolitičkoj situaciji sa kojom se suočava kao novoimenovani ministar, Kameron je rekao da je ovo trenutak dubokih globalnih promena.

Kamerona je ranije danas britanski premijer Riši Sunak imenovao za novog ministra spoljnih poslova, u okviru rekonstrukcije vlade.

Dosadašnji ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli imenovan je za ministra unutrašnjih poslova, nakon što je smenjena dosadašnja ministarka Suela Braverman.

Bonus video:

02:14

BRITANIJA ĆE SE SUOČITI SA MNOGO KRIZA! Stručnjaci za Kurir TV: Postoji mogućnost da Liz Tras bude najgora premijerka? EVO I ZAŠTO

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.