Vang Ji: Promovisati kinesko-američke odnose da bi se brzo vratili na stazu zdravog, stabilnog i održivog razvoja
SAD i Kina, Foto: Kineska medijska grupa

kina

Vang Ji: Promovisati kinesko-američke odnose da bi se brzo vratili na stazu zdravog, stabilnog i održivog razvoja

Vang Ji je rekao da je njegova poseta uzvratna poseta po pozivu državnog sekretara Blinkena

Objavljeno:

Vang Ji, član Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i ministar spoljnih poslova, sastao se juče u Vašingtonu sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom. Pre sastanka, obe strane su se nakratko obratile novinarima.

Vang Ji je rekao da je njegova poseta uzvratna poseta po pozivu državnog sekretara Blinkena. Kina i SAD su dve velike zemlje koje imaju nesuglasice i kontradikcije.

Istovremeno, dve zemlje takođe imaju važne zajedničke interese i izazove koje treba zajedno rešavati. U tom pravcu, Kini i SAD je potreban dijalog. Dve zemlje ne samo da treba da najstoje na dijalogu, već i da imaju dubinski dijalog i sveobuhvatan dijalog.

Kroz dijalog mogu da unaprede međusobno razumevanje, smanje nesporazume i pogrešne procene, stalno traže konsenzuse, i sprovode obostranu korisnu saradnju. Dve strane treba da guraju bilateralne odnose i vrate ih na kolosek zdravog, stabilnog i održivog razvoja.

Bonus video:

01:24

SUSRELE SE KINA I SAD, A OVE 3 ZEMLJE TRAŽE MIR Miletić: I Srbija mora da reorganizuje vojsku, došlo je vreme VELIKIH SUKOBA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.