Poruka Si Đinpinga simpozijumu povodom 10. godišnjice kineske diplomatije susedstva
Foto: Kineska medijska grupa

KINA

Poruka Si Đinpinga simpozijumu povodom 10. godišnjice kineske diplomatije susedstva

Si je naglasio da će Kina, u novim epohalnim okolnostima, unaprediti novi
razvoj diplomatske filozofije sa principima prijateljstva, iskrenosti, uzajamne
koristi i uključivosti, kako bi susedne zemlje imale veću korist od kineske
modernizacije

Objavljeno:

Kineski predsednik Si Đinping poslao je danas pismenu poruku Međunarodnom simpozijumu posvećenom 10. godišnjici objavljivanja kineske diplomatije o susedstvu sa principima prijateljstva, iskrenosti, uzajamne koristi i uključivosti.

Si je ukazao da je Kina u protekloj deceniji aktivno praktikovala navedenu diplomatiju, svestrano razvijala odnose prijateljske saradnje, jačala međusobno političko poverenje, trajno produbljivala usklađenost interesa sa susednim zemljama, čime je napredovala na putu dobrosusedstva i saradnje u kojoj svi dobijaju.

Si je naglasio da će Kina, u novim epohalnim okolnostima, unaprediti novi razvoj diplomatske filozofije sa principima prijateljstva, iskrenosti, uzajamne koristi i uključivosti, kako bi susedne zemlje imale veću korist od kineske modernizacije. Takođe, Kina će zajednički sa susedima unaprediti proces modernizacije Azije, kako bi visokokvalitetan razvoj Kine i povoljno okruženje bili od koristi svima.

Današnji simpozijum u Pekingu, koji je održan pod motoom „Novi smisao, novi razvoj, nova vizija“, zajednički organizuju Kancelarija Komisije za inostrane poslove Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i Ministarstvo spoljnih poslova Kine.

(Espreso/ Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.