HEZBOLAH SPREMAN DA SE PRIDRUŽI HAMASU! Otkriveno i kada će se to DOGODITI
Foto: Ali Jadallah / AFP / Profimedia

KLJUČA NA BLISKOM ISTOKU

HEZBOLAH SPREMAN DA SE PRIDRUŽI HAMASU! Otkriveno i kada će se to DOGODITI

Izraelska vojska je pojačala snage u severnom Izraelu poslednjih dana, usred strahovanja da će teroristička grupa Hezbolah sa sedištem u Libanu otvoriti drugi front usred rata izazvanog invazijom Hamasa na jug Izrarela iz pojasa Gaze

Objavljeno:

Libanski pokret Hezbolah, koji podržava Iran, saopštio je danas da je spreman da se pridruži Hamasu u ratu protiv Izraela kada za to dođe vreme.

"Potpuno smo spremni i kada dođe vreme za akciju, mi ćemo to preduzeti", rekao je zamenik šefa Hezbolaha Naim Kasem na skupu podrške Palestincima u južnom predgrađu Bejruta, objavio je "Times of Israel".

Izraelska vojska je pojačala snage u severnom Izraelu poslednjih dana, usred strahovanja da će teroristička grupa Hezbolah sa sedištem u Libanu otvoriti drugi front usred rata izazvanog invazijom Hamasa na jug Izrarela iz pojasa Gaze.

Raketni napadi na Pojas Gaze
Raketni napadi na Pojas Gaze foto: MAHMUD HAMS / AFP / Profimedia

Izraelske odbrambene snage (IDF) proglasile su pojedina područja u severnom gradu Metula zatvorenom vojnom zonom, saopštile su danas lokalne vlasti.

Zatvorena vojna zona se odnosi samo na delove grada u blizini granične ograde sa Libanom, javio je izraelski vojni radio.

Stanovnicima Metule je poslednjih dana preporučeno da napuste grad usred ratnih tenzija.

Bonus video:

04:36

HAMAS UDARIO JEVREJE TAMO GDE SU NAJTANJI?! Vojni komentator: Znali su reakciju Izraela! Ovo je zlatno doba za vojnu industriju

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.