PUTIN POSLAO PORUKU KIM DŽONG UNU: Njegove reči će mnogima ZAPASTI ZA OKO, jedan DETALJ će većinu ZABRINUTI
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK /KREMLIN

SARADNJA

PUTIN POSLAO PORUKU KIM DŽONG UNU: Njegove reči će mnogima ZAPASTI ZA OKO, jedan DETALJ će većinu ZABRINUTI

Ruski predsednik je naveo da je Dan oslobođenja Koreje "simbol hrabrosti i herojstva vojnika Crvene armije i korejskih patriota koji su se zajedno borili" protiv "japanskog kolonijalizma"

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin založio se danas za jačanje saradnje sa Pjongjangom u čestitki severnokorejskom lideru Kim Džong Unu povodom Dana oslobođenja, saopštio je Kremlj.

"Uveren sam da ćemo nastaviti da jačamo bilateralnu saradnju na svim poljima za dobrobit naših naroda i u interesu jačanja stabilnosti i bezbednosti na Korejskom poluostrvu i u regionu severoistočne Azije", naveo je Putin u poruci Kimu.

Ruski predsednik je naveo da je Dan oslobođenja Koreje "simbol hrabrosti i herojstva vojnika Crvene armije i korejskih patriota koji su se zajedno borili" protiv "japanskog kolonijalizma".

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN POOL

U to vreme su se "rodile tradicije prijateljstva i saradnje koje su postale čvrsta osnova za razvoj dobrosusedskih odnosa Rusije i Severne Koreje", dodao je Putin.

Bonus video:

02:47

VLADIMIR PUTIN MOŽE SAMO OVAKO DA OSTANE NA VLASTI?! Stručnjaci tvrde: Rusija je NERVOZNA zbog ORUŽJA koje je Ukrajina dobila

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.