PUTINOVA IZJAVA TRESE TLO: Obrušio se SNAŽNO, posle OVOGA mnogima NEĆE biti dobro, pazite samo OVO
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

rat u ukrajini

PUTINOVA IZJAVA TRESE TLO: Obrušio se SNAŽNO, posle OVOGA mnogima NEĆE biti dobro, pazite samo OVO

Ukrajinci izgubili 405 tenkova i više od 1.300 oklopnjaka, rekao je Putin

Objavljeno:

Ukrajinske oružane snage u poslednje vreme pokušavaju sa pešadijom da napadaju ruske položaje, u strahu da ne izgube vojnu opremu, rekao je novinarima ruski predsednik Vladimir Putin.

- Nastupile su neke (taktičke) promene. Ukrajinska komanda u oklopnim vozilima dovodi ljude na liniju fronta, ubacuju ih u borbe, a oprema odmah nestaje. Očigledno, oni čuvaju opremu iz straha da je ne izgube i napadaju pešadijom, izlažući ljude granatiranju naših tenkova i artiljerije - kazao je predsednik Rusije, prenosi TASS.

"Ukrajinci izgubili 405 tenkova i više od 1.300 oklopnjaka"

Prema njegovim rečima, promena ukrajinske taktike je "apsolutno" povezana sa gubicima oklopnih vozila.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Printscreen/Youtube/Sky News

- Od početka ukrajinske kontraofanzive 4. juna do danas, mislim da su izgubili 405 tenkova i više od 1.300 oklopnih vozila različitog tipa - rekao je Putin i naveo da je od pomenute opreme "verovatno dve trećine dobijeno od Zapada".

"Borci azova trebalo da ostanu u Turskoj"

Predsednik Rusije izjavio je da postoje dogovori sa Turskom o tome da su ukrajinski borci iz neonacističke jedinice Azov trebalo da ostanu u Turskoj a ne da se vrate u Ukrajinu, ističući da ne želi više da komentariše to pitanje.

Putin je govorio na konferenciji za novinare u Sankt Peterburgu sa liderima afričkim država koji su učestvovali na Samitu Rusija-Afrika, preneo je Rojters.

Pet komandanata Azova vratilo se ranije ovoga meseca u Ukrajinu iz Turske nakon posete ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog Ankari. Moskva je tada saopštila da to predstavlja kršenje sporazuma o razmeni ratnih zarobljenika.

Ukrajina je krajem septembra prošle godine najavila razmenu sa Rusijom 215 vojnika, uključujuci komandante odbrane iz čeličane Azovstal. Pet vojnih komandanata prebačeno je u Tursku, gde je trebalo da ostanu do kraja rata, prema dogovoru sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Bonus video:

01:22

RUSIJA JE POSTAVILA KAMEN ZELENSKOM, A NA NJEGA SE SPOTAKAO PUTIN Sagovornica Kurir TV: Ukrajina napala OVE 3 ZGRADE U MOSKVI

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.