SVE OPCIJE NA STOLU, UKLJUČUJUĆI UPOTREBU SILE?! Izdata naredba zbog puča u Nigeru, evo šta se DEŠAVA
Niger, Foto: EPA-EFE/ISSIFOU DJIBO

NE PIŠE SE DOBRO

SVE OPCIJE NA STOLU, UKLJUČUJUĆI UPOTREBU SILE?! Izdata naredba zbog puča u Nigeru, evo šta se DEŠAVA

Nakon samita u Abudži, prestonici Nigerije, blok EKOVAS je najavio da će uvesti sankcije i zabranu putovanja za one koji sprečavaju povratak na vlast demokratski izabranog predsednika Mohameda Bazuma

Objavljeno:

Lideri zapadnoafričkog regionalnog bloka EKOVAS naložili su juče aktiviranje snaga u pripravnosti zbog puča u Nigeru, navodi se u saopštenju na kraju samita grupe.

Lideri država članica EKOVAS-a sastali su se u Abudži da bi razgovarali o narednim koracima, nakon što je vojna hunta u Nigeru ignorisala njihov rok da do 6. avgusta vrati na vlast svrgnutog predsednika.

Oni su naveli da sve opcije, uključujući upotrebu sile, ostaju na stolu kako bi se ponovo uspostavio ustavni poredak u Nigeru, prenosi Rojters.

Nakon samita u Abudži, prestonici Nigerije, blok EKOVAS je najavio da će uvesti sankcije i zabranu putovanja za one koji sprečavaju povratak na vlast demokratski izabranog predsednika Mohameda Bazuma.

Bazuma su vođe puča svrgnuli 26. jula

- Nijedna opcija nije sklonjena sa stola, uključujući upotrebu sile kao poslednje sredstvo - izjavio je predsednik Nigerije Bola Tinubu.

Bazuma su vođe puča svrgnuli 26. jula i drže ga zatvorenog u njegovoj rezidenciji.

Niger
foto: Printscreen/Youtube/ Global News

- Ostajemo čvrsto opredeljeni da podržavamo Niger na putu ka mirnoj demokratskoj stabilnosti. Nadam se da ćemo kroz kolektivne napore naći mirno rešenje kao mapu puta ka obnavljanju stabilnosti i demokratije u Nigeru. Nije sve još izgubljeno - rekao je Tinubu.

Bonus video:

00:17

NIGER JE SAMO POČETAK, EVO GDE ĆE SE LOMITI SVETSKI POREDAK! Miletić: Mnogi će se pokajati zbog otvorenog žarišta u Ukrajini

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.