OVO SE DEŠAVA SA RUSIJOM - KAKAV SUNOVRAT: Pala je NAJNIŽE DO SADA, evo o ČEMU je reč
Rusija, Foto: Profimedia

vrednost valute

OVO SE DEŠAVA SA RUSIJOM - KAKAV SUNOVRAT: Pala je NAJNIŽE DO SADA, evo o ČEMU je reč

Evro je danas danas prvi put od 25. marta prošle godine u jednom trenutku vredeo više od 107 rubalja

Objavljeno:

Ruska rublja pala je danas na najniži nivo u odnosu na evro od marta 2022. godine.

Prema podacima sa Moskovske berze, evro je danas danas prvi put od 25. marta prošle godine u jednom trenutku vredeo više od 107 rubalja, prenosi Komersant.

U 9:38 sati, evro je porastao za 0,37 odsto na 106,8 rubalja, kao i dolar – za 0,14 odsto na 97,2 rublje, i kineski juan – za 0,34 odsto na 13,4 rublje. Pre dva dana je američki dolar prvi put od marta prošle godine porastao iznad 97 rubalja.

Ruska rublja
Ruska rubljafoto: Profimedia

Ekonomski stručnjaci su tada istakli da je ova dinamika posledica nedovoljne ponude deviza u Rusiji u uslovima smanjenja izvoza, kao i sezonski visoke tražnje za inostranim valutama.

Nema mnogo faktora koji bi mogli da preokrenu ovaj trend, a rast cena nafte će možda tek na jesen uticati na rusko devizno tržište, navodi se u analizi.

Kako je naglasio glavni analitičar Promsvjazbanjke (PSB) Denis Popov, pad spoljnotrgovinskog suficita Rusije – stabilan pad izvoza, uz visok uvoz – osnovni je faktor slabljenja rublje.

Bonus video:

03:43

RUSIJA OTVORILA AFRIČKI FRONT, POTENCIJALNO UKLJUČIVANJE I KINE Miletić o situaciji u Nigeru: Počelo je razvlašćivanje Francuske

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.