TAJFUN POGODIO JAPAN I JUŽNU KOREJU, TOKIJU SA ISTOKA PRETI DRUGA OLUJA: Letovi otkazani, vozovi zaustavljeni
Tajfun, Foto: EPA/Francis R Malasig

DOKLE VIŠE?

TAJFUN POGODIO JAPAN I JUŽNU KOREJU, TOKIJU SA ISTOKA PRETI DRUGA OLUJA: Letovi otkazani, vozovi zaustavljeni

Tajfun bi sutra mogao da se spusti u jugoistočni južnokorejski lučki grad Tongjong, a potom uđe dublje u Korejsko poluostrvo

Objavljeno:

Letovi su danas otkazani, a vozovi zaustavljeni pošto je jaka kiša tokom udara tajfuna Kanun pogodila južne regione Japana i Južne Koreje u vreme kada se još jedna oluja približava sa istoka i preti Tokiju uoči vrhunca letnjeg praznika u Japanu.

Tajfun bi sutra mogao da se spusti u jugoistočni južnokorejski lučki grad Tongjong, a potom uđe dublje u Korejsko poluostrvo, saopštile su vlasti. Oluja trenutno zahvata oblast na moru južno od Kjušua, glavnog ostrva na jugozapadu Japana, 860 kilometara od Tokija, nakon što je opustošila jugozapadni region Okinavu.

Nevreme održava snagu i kreće se neobično sporo, brzinom od deset kilometara na čas, što znači da će se vetar i kiša zadržati duže.

Područja na Kjušuu već su bila potopljena padavinama tokom prošle sedmice, saopštila je Japanska meteorološka agencija.

Filipini, Tajfun
foto: EPA/Francis R Malasig

Agencija je izdala upozorenja na jaku kišu i vetar u mnogim delovima južnog i zapadnog Japana, što je navelo proizvođače automobila, uključujući "Tojotu" da obustave rad u nekim fabrikama.

Premijer Fumio Kišida otkazao je dolazak na svečanosti povodom današnjeg obeležavanja 78. godišnjice od bacanja američke atomske bombe na Nagasaki.

Bonus video:

00:28

TAJFUN DOKSURI POGODIO SEVER FILIPINA: Evakuisano 12.000 ljudi, vetar duvao 175 kilometara na sat

(Espreso/ Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.