TEORIJA ZAVERE OKO NAPADA U SANKT PETERBURGU: Nećete verovati šta sugerišu neki mediji! (VIDEO)
Foto: Reuters

opasne insinuacije

TEORIJA ZAVERE OKO NAPADA U SANKT PETERBURGU: Nećete verovati šta sugerišu neki mediji! (VIDEO)

Putin je najavio sastanak eksperta za sigurnost, a u vezi sa istraživanjem okolnosti eksplozije. Predsednik je ranije istakao kako se u obzir uzimaju i teroristički, i kriminalni motivi
Objavljeno: 14:56h

Džon Podorec, kolumnist New York Post -a, rekao je kako je “interesantno to što se bombaški napad u Peterburgu desio neposredno nakon demonstracija u Peterburgu.”

U međuvremenu, Gari Kasparov - kritičar Putinove vlasti i vodeći čovek u Human Rights Foundation-u - ‏oglasio se na Tviteru rekavši kako su događaji u Sankt Peterburgu “savršeno tempirani ne bi li služili Putinovoj agendi.” Kasparov je zatim pozvao ljude da ne mešaju pijetet prema žrtvama žrtvama napada sa “simpatijama prema Putinovom režimu". Nastavio je da daje jednako žustre izjave i za CNN.

Jedanaestero ljudi je ubijeno, a oko četrdeset i petoro hospitalizovano s različitim povredama, nakon što se, po svoj prilici improvizovana eksplozivna naprava uključila na metro stanici u centru Sankt Peterburga.

Neki medijski izveštači rekli su da je u napad bio umešan bombaš samoubica i poveli su polemiku o identitetu osumnjičenog, s obzirom na izvore i fotografije.

Istražni komitet Rusije, navodno, razmatra nekoliko mogućih scenarija, uključujući i bombaški napad, naveo je pravni izvor RIA Novosti.

Putin je najavio sastanak eksperta za sigurnost, a u vezi sa istraživanjem okolnosti eksplozije. Predsednik je ranije istakao kako se u obzir uzimaju i teroristički, i kriminalni motivi.

Odbijajući da špekulira na temu ovog incidenta, Dmitrij Peskov - glasnogovrniki Kremlja - rekao je da su znaci terorističkog napada “očigledni” i uputio je novinare na policiju i istražioce kao dalje izvore informacija.

(Espreso.co.rs / RT)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.