PUTIN PUTUJE U TURSKU: Važna tema stavljena na sto, Erdogan ubeđuje ruskog predsednika u OVAJ DOGOVOR
Erdogan i Putin, Foto: Ap/Ivan Sekretarev

dipomatija

PUTIN PUTUJE U TURSKU: Važna tema stavljena na sto, Erdogan ubeđuje ruskog predsednika u OVAJ DOGOVOR

Mogući datumi posete nisu objavljeni

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin dogovorio se tokom telefonskog razgovora sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom da poseti Tursku.

To je saopštio Erdoganov kabinet.

- Predsednik Erdogan je u sredu imao telefonski razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Tokom razgovora lideri su postigli dogovor o Putinovoj poseti Turskoj - navodi se u saopštenju koje su dobile RIA Novosti.

Mogući datumi posete nisu objavljeni.

Erdogan je uverio Putina da će Ankara nastaviti svoje napore da ponovo pokrene dogovor o žitu.

- Nikome neće koristiti ako Crnomorska inicijativa dugo ne bude delovala - rekao je Erdogan koji je opisao sporazum kao "most mira".

Кremlj je zauzvrat primetio da je Putin izneo principijelni stav Rusije o raskidanju sporazuma o žitu. Putin je istakao i da je potpunim odsustvom napretka u primeni dela sporazuma koji je odnosi na Rusiju još jedno produženje dogovora izgubilo smisao.

- Spremni smo da se vratimo Istanbulskim sporazumima čim Zapad ispuni sve obaveze prema Rusiji zapisane u njima - navodi se u saopštenju.

Putinov pomoćnik za međunarodne poslove Jurij Ušakov potvrdio je da Moskva i Ankara planiraju posetu ruskog predsednika Turskoj, ali se strane nisu dogovorile o konkretnim datumima.

Bonus video:

01:12

NAPAD DRONOVA POKAZUJE DA RUSIJA VIŠE NIJE U STANJU DA ZAŠTITI MOSKVU! Obradović: Obmanjivali su nas 79 godina o svojoj vojsci

(Espreso/Kurir.rs/RIA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.