VLADIMIR PUTIN NEĆE PREŽIVETI...Da li je moguće da je Zelenski ovo izjavio PRED SVIMA?!
Volodimir Zelenski, Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO, Profimedia

da li je u pravu?

VLADIMIR PUTIN NEĆE PREŽIVETI...Da li je moguće da je Zelenski ovo izjavio PRED SVIMA?!

Zelenski je odbacio mogućnost da će rat u Ukrajini, poput onoga u Siriji, potrajati 30 godina

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik, čini se, nema dileme oko sudbine koja čeka ruskog čelnika.

- Vladimir Putin neće preživeti idućih 10 godina - rekao je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski u intervju za brazilsku televizijsku stanicu TV Globo.

Zelenski je odbacio mogućnost da će rat u Ukrajini, poput onoga u Siriji, potrajati 30 godina.

- Ne može. Putin neće poživeti toliko. Uporedite Siriju i Ukrajinu. On se u Siriji nije borio ovim tempom kojim se bori protiv nas. Zato neće opstati 30 godina. On neće postojati, on će umreti - rekao je ukrajinski predsednik i predvideo da onemoćali Putin, koji će 7. oktobra napuniti 71 godinu, neće doživeti 80-u.

Zelenski je rekao da ruski vojnici "duboko u svome biću" znaju da ne mogu pobediti Ukrajinu i da će Putinov plan da je pokori propasti.

- Sve što pokazuju na bojištu govori da Rusija nije sposobna da okupira celu Ukrajinu i uništi nas - dodao je ukrajinski predsednik.

Vladimir Putin
foto: Printscreen/Youtube/SkyNews

- Na početku su bili u stanju to da naprave. Mislili su da će to napraviti. Ali, mi smo napravili nešto u zemlji i izvan nje kako bismo postali jači od njih - rekao je Zelenski.

Ukrajinac je rekao da će se on i njegova generacija odupreti svim pokušajima Rusije da se regrupira i porazi Ukrajinu.

- Dok smo živi, nećemo im dopustiti da postanu onoliko jaki koliko su bili - rekao je Zelenski.

Dodao je da je rat u Siriji tragedija, ali da je ruska invazija na Ukrajinu opsežnija.

- Ne mislim da se svet ujedinio oko sirijske tragedije. Mislim da je to bila greška. Uvek je greška kada svet misli da jerat negde daleko. Ne mislim da se ovde radi o mom herojstvu ili da sam ja ujedinio zemlje koje nam pomažu. Mislim da su to napravile sve osobe u našoj državi koje su napravile nešto važno u ovom važnom trenutku. Ovo je i želja i slučajnost. Naša je predanost apsolutna - sloboda ili smrt - rekao je ukrajinski predsednik.

Formula za mir

Očekuje se da će Zelenski doći na sednicu Opšte skupštine Ujedinjenih nacija koja će se održati 5. septembra i tamo agitovatu za svoju "formulu za mir" u svojoj zemlji.

Opsežni mirovni plan Zelenskog sadrži deset tačaka među kojima su obnova teritorija Ukrajine, povlačenje ruskih trupa iz cele zemlje i poseban sud za procesuiranje ruskih ratnih zločina. Njegov plan uključuje i mere za garantovanje nuklearne bezbednosti, osiguranje izvoza ukrajinskog žita, oslobađanje svih ratnih zarobljenika, sprečavanje ekocida i budućih sukoba te potvrđivanje završetka rata potpisanim dokumentom.

Bonus video:

00:46

AKO BI ZELENSKI STRADAO, NE BI NUŽNO ZNAČILO DA SU TO RUSI URADILI Koprivica analizira: Glumu je upotrebio za ono što danas radi

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.