IMALA JE SAMO JEDAN SIMPTOM: Nataša otišla kod GINEKOLOGA zbog nadimanja, a onda je usledio NEVIĐENI PAKAO
Foto: Profimedia

JEZIVO!

IMALA JE SAMO JEDAN SIMPTOM: Nataša otišla kod GINEKOLOGA zbog nadimanja, a onda je usledio NEVIĐENI PAKAO

Ogroman karcinom joj je blokirao intimnu regiju, a da bi ga uklonili lekari su joj uradili carski rez

Objavljeno:

Nataša Inman (33) iz Lidsa, nije imala nikakve simptome, osim nadutosti na koju nije obraćala pažnju. Međutim, na rutinskom ginekološkom pregledu otkriven joj je karcinom veličine fetusa od 30 nedelja, težak oko 1,3 kilograma.

Ginekolog nije mogao da joj uradi ni Papa test, zbog izrasline koja je blokirala celu intimnu oblast, a naknadnim pregledima su otkrivene četiri kancerogene ciste na jajnicima veličine 40 centimetara.

- Kada mi je doktorka rekla, bila sam u šoku, jer nisam imala nikakve simptome osim nadutosti. Kad se osvrnem na taj period imala sam probleme u teretani kada sam radila vežbe za stomak, ali nisam tome pridavala značaj - kaže Nataša.

Nataša je bila samo naduta i nije imala nikakve druge simptome pre nego što je otišla kod ginekologa.

Doktori su rekli da je ukupna masa cisti bila kao da je bila trudna pola godine. Da bi joj uklonili ciste Nataši je urađen carski rez, da bi mogli da ih izvade i odnesu na testiranje.

- Nakon operacije nastavila sam sa svojim životom i poslom. Dve nedelje kasnije, doktorka me je pozvala da dođem kod nje i da povedem nekoga sa sobom. Opet, nisam pretpostavljala da je u pitanju ništa strašno i da je u pitanju standardna procedura, međutim, saopšteno mi je da su ciste maligne i tada je nastupio momenat kada sam zastala i shvatila da je moje stanje veoma ozbiljno. Bilo mi je najstrašnije kada sam pomislila na hemoterapiju i da ću izgubiti kosu - priseća se Nataša.,

Ginekolog, Doktor, Pregled, Žena
foto: Profimedia

Nakon kratkog perioda zvanično joj je dijagnostifikovan karcinom jajnika.

Najviše se plašila hemoterapije i toga da će da izgubi kosu.

Doktori su razgovarali sa njom o opcijama lečenja i nedelju dana kasnije Nataša je odlučila da zamrzne jajne ćelije pre lečenja. To je uradila preventivno, jer hemoterapija može da utiče na plodnost.

- Oduvek sam sanjala o tome da imam porodicu, pa mi je bilo teško da se suočim sa tim da možda neću moći da imam decu zbog kancera. Ipak, ostajem optimista i nadam se da ću sa svojim zamrznutim jajnim ćelijama roditi zdravo dete - kaže Nataša.

Samo nekoliko nedelja nakon dijagnoze, Nataša je počela sa hemoterapijom koja je bila veoma iscrpljujuća, a potom su joj u potpunosti ukolonjena oba jajnika i jajovodi.

Kancer jajnika prvog stadijuma

  • Stadijum 1 znači da se kancer nalazi samo u jajniku i da se nije proširio na jajovod ili matericu, dok treći stepen znači da kancer brzo raste.
  • Germinalni tumori jajnika, poznati i kao jajničke ciste, nastaju u jajnim ćelijama koje se razvijaju u jaja. Oni su retki i obično pogađaju devojke i mlade žene do ranih 30-ih godina.
  • Simptomi uključuju bol u stomaku, nadutost i neredovne menstruacije.
  • Za uklanjanje tumora je potrebna operacija, ali većina njih je benigna. Ukoliko se ispostavi da je tumor maligni, treba primeniti hemotepariju.

Bonus video:

04:17

OD OVE BOLESTI GODIŠNJE UMRE 150.000 ŽENA Statistika kaže da je ovo najsmrtonosniji kancer

(Espreso / Srećna Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.