KATARINA JE ZAŽALILA ŠTO JE DELILA SLIKE SVOJE DECE NA MREŽAMA: Nije mogla ni da zamisli OVAJ HOROR! (VIDEO)
Foto: Printscreen/TikTok/katarinastrode

OBRATITE PAŽNJU!

KATARINA JE ZAŽALILA ŠTO JE DELILA SLIKE SVOJE DECE NA MREŽAMA: Nije mogla ni da zamisli OVAJ HOROR! (VIDEO)

Nakon što je osvestila ovaj svoj strah, Katarina je provela sate arhivirajući i brišući svaku objavu koja je sadržavala imena i lica njene dece

Objavljeno:

Činjenica je da su fotografije dece i više nego dostupne na svim mrežama, zbog čega se mnogim roditeljima upućuju brojne kritike. Iako se govori o svim mogućim problemima koje transparentnost može da uzrokuje, ipak, mišljenja su podeljena. Neki su za, neki protiv, a jedna mama je sa jedne strane prešla na drugu.

Katarina Strod, čija su deca bila zvezde njenog sadržaja na društvenim mrežama, nedavno je promenila mišljenje o pokazivanju i deljenu fotografija dece na internetu.

Ona je majka dvoje dece, a počela je deli slike svoje dece na Instagramu i TikTok-u još dok su oni bili u materici. Nakon što je rodila svoje mališane, danas 4-godišnju ćerku i 3-godišnjeg sina, redovno je objavljivala njihove snimke kako se igraju u parku ili brćkaju u kupaćim kostimima na plaži, misleći da će njenih više od 40.000 pratilaca uživati ​​u gledanju ovih slika.

Međutim, u proleće 2022. godine dogodilo se nešto što je u potpunosti promenilo njeno mišljenje.

Njena kolegica mama vlogerka otkrila je tada da je neka nepoznata osoba na internetu objavljivala njene fotografije na lažnim TikTok profilima, pretvarajući se da su to njena deca.

To saznanje za Katarinu je bilo poput alarma koji se oglasio i otad se ona zalaže protiv objavljivanja dece na društvenim mrežama, te upozorava na to.

- Doslovno me prošla jeza od toga. Nikada nisam razmišljala da postoje ljudi, koji bi mogli da naude mojoj deci, koji bi mogli da čuvaju njihove slike na svojim telefonima i da rade s njima šta god žele, rekla je Katarina za The Post.

Nakon što je objavila jedan od svojih videa u kojem je ispričala zašto je prestala da objavljuje svoju decu na društvenim mrežama, brojni roditelji su se javili kako bi izrazili žaljenje što su svoje dete "postavili na društvene mreže".

Nakon što je osvestila ovaj svoj strah, Katarina je provela sate arhivirajući i brišući svaku objavu koja je sadržavala imena i lica njene dece.

Prema nedavnoj analizi Washington Posta, pornografske slike dece koje su napravljene veštačkom inteligencijom mogle bi da postanu takve da bi uskoro moglo da bude vrlo teško odrediti da li je slika stvarna ili je generisana vaštačkom inteligencijom.

Oni koji se time bave mogu bilo koju fotografiju deteta da pretvore u bilo šta, pa čak i kako bi izgledali kao odrasle osobe.

Istina je da mnogi roditelji menjaju mišljenje o objavi fotografija deteta na internetu, a sve je manje onih koji objavljuju fotografije na kojima se vidi lice deteta. Ipak, ako ste među onima koji su kao Katarina objavljivali fotografije, pa sad želite da se vrate unazad, odvojite vremena i obrišite fotografije ili ih na provereni način zaštitite.

(Espreso/ŽenaBlic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.