HAOS U BELOJ KUĆI: Bajdenov PAS izujedao pripadnike Tajne službe!
Bajden, Foto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

užas

HAOS U BELOJ KUĆI: Bajdenov PAS izujedao pripadnike Tajne službe!

Tajna služba obezbeđuje predsednika i njegovu porodicu i desetine pripadnika postavljeni su oko Bele kuće i njenog terena

Objavljeno:

Pas predsednika SAD Džoa Bajdena Komander ujeo je pripadnike Tajne službe najmanje 10 puta između okotbra 2022. i januara ove godine, uključujući i jedan incident gde je povređeni agent morao da ode do bolnice, pokazuju podaci iz Мinistarstva unutrašnje bezbednosti (DHS).

Konzervativna grupa Džudišal voč objavila je danas gotovo 200 strana zapisa Tajne službe koje je dobila na osnovu tužbe po Zakonu o slobodi informisanja.

Grupa je podnela tužbu pošto odelenje ministarstva unutrašnje bezbednosti nije na odgovarajući način odgovorilo na njihov zahtev u decembru o podacima o incidentima ujeda vezanih za Bajdenovog nemačkog ovčara. Grupa je navela da je uputila zahtev posle dojave o ponašanju psa.

Bela kuća i Tajna služba su danas umanjivali značaj te situacije.

Džozef Bajden
Džozef Bajdenfoto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

Direktorka komunikacija za prvu damu Džil Bajden rekla je u imejlu da je kompleks Bele kuće "jedinstveno i često stresno okruženje" za domaće životinje i da porodica Bajden radi na tome da situacija bude bolja za sve.

Glavni portparol Tajne službe Entoni Guljemi rekao je u odvojenom mejlu da se njegova agenciija za vreme nekoliko ranijih predsednika prilagođavala kako najbolje da deluje oko porodičnih ljubimaca i da ovi incidenti nisu izuzetak.

"Mi vrlo ozbiljno shvatamo dobrobit naših zaposlenih", rekao je on.

Tajna služba obezbeđuje predsednika i njegovu porodicu i desetine pripadnika postavljeni su oko Bele kuće i njenog terena.

Bajden je dobio psa Komandera u decembru 2021. kao poklon od brata Džejmsa. Predsednikov prethodni pas, još jedan nemački ovčar zvan Mejdžor, poslat je da živi sa prijateljima u saveznoj državi Delaver posle nekoliko incidenata sa ujedima pripadnika Tajne službe i osoblja Bele kuće.

Porodica ima i mačku Vilou.

Bonus video:

01:02

KRITIKE BRITANIJE: Ukrajina bi trebalo da bude zahvalnija na pomoći! Stručnjaci analiziraju: Bajden izjavio preduslov Zelenskom?

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.