GAZDA APARTMANA HTEO PAPIR VIŠE NEGO ŠTO JE SMEO, PA POPIO VRTOGLAVU KAZNU: Evo koji je DOKUMENT tražio turisti
Madrid, Foto: Profimedia

španija

GAZDA APARTMANA HTEO PAPIR VIŠE NEGO ŠTO JE SMEO, PA POPIO VRTOGLAVU KAZNU: Evo koji je DOKUMENT tražio turisti

Nekoliko popularnih odredišta u Evropi više nisu u potpunosti otvorena za turiste, jer je preteran broj posetilaca opteretio ta mesta, a lokalno stanovništvo se žali na buku i ograničen prostor za šetnju

Objavljeno:

Španska agencija za zaštitu ličnih podataka nedavno je kaznila jednog vlasnika turističkog smeštaja, jer je zatražio obostranu kopiju ličnog dokumenata osobe koja će boraviti u smeštaju. Kazna koju je vlasnik morao da plati iznosila je vrtoglavih 75.000 evra.

Turista je smeštaj rezervisao putem interneta, pri čemu je ostavio sve potrebne podatke, ali od njega je dodatno traženo da pošalje obostrane kopije dokumenata svih osoba koje nameravaju da borave u prostoru.

On je prijavljen Agenciji koja mu je odredila kaznu od 25.000 evra zbog toga što je uzeo više podataka nego što je potrebno za iznajmljivanje apartmana i sa još 50.000 evra, jer gosti nisu transparentno obavešteni o postupku.

Nekoliko popularnih odredišta u Evropi više nisu u potpunosti otvorena za turiste, jer je preteran broj posetilaca opteretio ta mesta, a lokalno stanovništvo se žali na buku i ograničen prostor za šetnju. Zato su vlasti širom Evrope već sada donele restriktivne mere kako bi sprečile preopterećenost ovih odredišta.

Španija, koja je preplavljena uglavnom britanskim turistima, uvela je ograničenje turističkih kreveta na Majorki na 430.000. Svake godine oko 12 miliona ljudi poseti Barselonu, a ova destinacija ima 106 milijardi pregleda na platformi za oglašavanje.

(Espreso/Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.