EVO KAKVO VREME OČEKUJE TURISTE NA OMILJENIM DESTINACIJAMA SRBA: Na jednom mestu PRŽENJE, a na ostalim...
Sunčanje na moru, Foto: Profimedia

ŽUTI METEOALARM NA 3 MESTA

EVO KAKVO VREME OČEKUJE TURISTE NA OMILJENIM DESTINACIJAMA SRBA: Na jednom mestu PRŽENJE, a na ostalim...

Dobra vest je da se situacija menja i da uskoro treba očekivati poboljšanje vremena, a do koliko će temperatura vazduha sutra da raste i koliko je more toplo, od destinacije do destinacije, i u najpopularnijim letovalištima

Objavljeno:

Vremenska prognoza za najpopularnije letnje destinacije u Grčkoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Turskoj, ali i Tunisu i Egiptu, ne može da se poredi sa prošlogodišnjim vremenskim prilikama, pogotovo kod nama susednih zemalja gde je ovih dana vreme nestabilno.

Dobra vest je da se situacija menja i da uskoro treba očekivati poboljšanje vremena, a do koliko će temperatura vazduha sutra da raste i koliko je more toplo, od destinacije do destinacije, i u najpopularnijim letovalištima, proverite u nastavku teksta.

Grčka

Na Halkidikiju će biti toplije nego prethodnih dana, dnevna maksimalna temperatura će dostići 32 stepena Celzijusa.

Izgledi, prema prognozi „Weather2“ za narednu sedmicu su da će dnevna maksimalna temperatura biti oko 31 stepen, a najviša od 34 stepena očekuje se popodne u sredu 21 juna. Prosečna minimalna temperatura biće 18 stepeni, a najnižu treba očekivati ujutru u petak, 16. juna kada će biti 17 stepeni. Vetar će biti umeren.

Na Sitoniji je situacija malo „hladnija“ sa maksimalnih 25 stepeni Celzijusa 15. juna. Očekuje se da u toku dana bude sunčano i malo do umereno oblačno, što će biti uvod u oblačni petak i kišnu subotu.

U Nikitiju, Sartiju, Vurvuruu i Neos Marmarisu danas će biti 26 stepeni, delimično sunčano sa nekoliko grmljavinskih pljuskova. Identično vreme imaće turisti u Haniotiju, Pefkohoriju i Polihronu i na snazi je zbog povremenih pljuskova i grmljavine žuti alarm.

U Amulijaniju za stepen niže, 25 stepeni i postoji mogućnost za pljusak i grmljavinu, dok je na Lefkadi 27 stepeni uz upozorenje na kišu i grmljavinu. Vremenske prilike su identične i na Tasosu, u Vrahosu će biti 23 stepena, a u Sivoti 28 stepeni.

Temperatura mora u Sartiju, Nei Poriju, Leptokariji, Leptokariji i na Tasosu je 22 stepena, dok je kod Paralije i Zakintosa 23 stepeni.

1 / 9 Foto: Profimedia

Hrvatska

Posle oblačne srede i danas 15. juna u primorskim gradovima u Hrvatskoj treba očekivati periode oblačnosti. Na snazi je žuti meteoalarm uz upozorenje na oluje sa grmljavinom.

U Splitu će biti 23 stepena, očekuje se da pada povremeno jaka kiše. U Rijeci će biti danas 27 stepeni, uglavnom sunčano sa povremenim naoblačenjima. U Puli će danas maksimalna dnevna temperatura biti 27 stepeni, ali meteorolozi najavljuju oblačno i kišno vreme. I za Pulu je uključen žuti meteoalarm. U Šibeniku će danas biti do 25 stepeni. Očekuje se oblačno vreme sa povremenim pljuskovima u jutarnjim satima.

Na ostrvu Hvar će biti samo 23 stepena, a subjektivni osećaj će biti da je za stepen do dva još hladnije. Padaće povremeno jaka kiša i biće oblačno.

Temperatura mora kod Opatije i Cresa je 21 stepen Celzijusa, kod Poreča, Korčule Lopara i Pule 22 stepena, kod Makarske, Splita, Hvara, Lošinja i Dubrovnika 23 stepena.

Dubrovnik
Dubrovnik foto: Profimedia

Crna Gora

Prognoza u omiljenim letovalištima u Crnoj Gori više liči na najavu jeseni, nego na sezonu godišnjih odmora.

U Budvi se danas očekuje oblačno i umereno oblačno sa povremenom, a zatim jakom kišom, Maksimalna dnevna temperatura oko 17 časova biće 24 stepena. U Tivtu će posle slabe kiše padati jaka kiša. Prestanak padavina se očekuje oko 15 časova, a maksimalna temperatura biće 23 stepena.

Uz umeren do jak vetar i u Herceg Novom će padati padati kiša uz upozorenje na pljuskove i grmljavinu, i neće prestajati da pada ni u noći ka petku, a maksimalna temperatura biće oko 20 stepeni. Loše vreme sa kišom i temperaturom vazduha od samo 20 stepeni očekuje se i u Kotoru 15. juna.

Temperatura mora kod Ulcinja, Herceg Novog, Tivta, Bijele i Ade Bojane je 23 stepena, a kod Bara, Budve i Petrovca 24 stepena Celzijusa.

Budva
Budvafoto: Rina

Turska

U Turskoj se vreme danas popravlja i posle kiše u Alanji u toku srede, danas će biti sunčano i toplo, 31 stepen Celzijusa. Indeks zračenja je visok i veoma nezdrav, subjektivni osećaj za temperaturu vazduha je 34 stepeni.

U Side i Beleku, najtraženijim letnjim destinacijama u Turskoj, se očekuje da bude toplo i sunčano sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 31 stepen.

U Kemeru će biti sunčano, malo oblačno i temperatura vazduha će dostići 30 stepeni Celzijusa.

U Antaliji će danas biti najtoplije, 32 stepena, i očekuje se sunčano i vedro vreme.

U Beleku je temperatura mora 24,7 stepeni, u Kemeru 24, Side 24,6, i Antaliji 24,5 stepeni Celzijusa.

Kipar

U Aja Napi na Kipru temperatura mora je 22,5 stepeni, a temperatura vazduha 28 stepeni i 15. juna se očekuje da bude sunčano.

U Pafosu je more 22,7, a maksimalna dnevna temperatura će danas dostići 28 stepeni, biće sunčano i delimično oblačno. U Limasolu je morska voda 22 stepena, a temperatura vazduha 30 stepeni Celzijusa i očekuje se da bude pretežno sunčano.

1 / 6 Foto: Profimedia

Egipat

U Šarm El Šeiku, i ostalim poznatim turističkim destinacijama u Egiptu je sunčano i veoma toplo sa temperaturom do 35 stepeni.

Temperatura mora je od 27 do 27,5 stepeni Celzijusa.

Bonus video:

03:09

EVO KADA VAM JAKNE VIŠE NEĆE TREBATI! Nedeljko Todorović do detalja otkrio kakva nas VREMENSKA PROGNOZA OČEKUJE U FEBRUARU

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.