"SUPERSONIČNI ZMAJ" Rusija sprema novi bombarder kome će meta biti SVEMIR! (FOTO)
Foto: Profimedia/Ilustracija

NEMA IM RAVNIH

"SUPERSONIČNI ZMAJ" Rusija sprema novi bombarder kome će meta biti SVEMIR! (FOTO)

PAK DA će moći da nosi sve vreste nuklearnih i konvencionalnih bombi: projektile za probijanje oklopa i betona, kasetne bombe, morske mine, itd
Objavljeno: 23:06h

Po njegovim rečima, PAK DA će moći da nosi sve vreste nuklearnih i konvencionalnih bombi: projektile za probijanje oklopa i betona, kasetne bombe, morske mine, itd.

U ovom trenutku ruski konstruktori prave "srednjoročnu" zamenu za PAK DA.

- Mnogim strateškim avionima uskoro ističe radni vek u skladu sa garancijom i treba ih efikasno zameniti novim modelima. Zbog toga je doneta odluka da se napravi park strateških bombardera Tu-160M2 u narednih 15 godina - rekao je za "Rusku reč" vojni analitičar lista "Izvestiя" Dmitrij Safonov.

foto: Wikipedia

Po njegovim rečima, projekat PAK DA će biti jedan od najskupljih programa Ministarstva odbrane tokom 2020-ih. Cena ovog projekta se može porediti sa stvaranjem novih nuklearnih raketnih podmornica projekta "Borej" naoružanih raketama klase "Bulava", tj. oko 5-7 milijardi američkih dolara.

- Ruska armija će dobiti ovaj avion krajem 2020-ih i početkom 2030-ih. Zasada ne postoji akutna potreba za njim, tako da Ministarstvo odbrane ne požuruje konstruktore - dodao je ekspert.

(Espreso.co.rs / Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.