BIZARNA ŽIVOTINJA ZA KOJU NISTE ČULI PRAVILA HAOS: Iako su PESLATKE mogu da budu jako AGRESIVNE, imaju čak 40 ZUBA
Prodavnica, Foto: Printscreen/Facebook/Jefferson County Sheriff's Office

URNEBESNO

BIZARNA ŽIVOTINJA ZA KOJU NISTE ČULI PRAVILA HAOS: Iako su PESLATKE mogu da budu jako AGRESIVNE, imaju čak 40 ZUBA

Poslanici su neobičnog kupca nazvali "mačka", jer je izgledao kao rakun ukršten sa mačkom

Objavljeno: 14:34h

Jedan neobičan kupac došao je u Kohl's radnju ne tražeći poznate brendove kao što su "Eddie Bauer", "Lands’ End" ili "Nine Vest" – već pločice za plafon i kutije za cipele.

"Pa, pretpostavljam da Kohl's zaista ima sve!“ potencijalni humorista je u ponedeljak prokomentarisao objavu šerifa okruga Džeferson na Fejsbuku o tome šta su policajci i zaposleni pronašli u Kohl's radnji u regionu Big Bend na Floridi.

Poslanici su neobičnog kupca nazvali "mačka", jer je izgledao kao rakun ukršten sa mačkom. Nije ni jedno ni drugo, iako je sisar iz porodice rakuna..

„Ovaj mali momak je bio u Kohl's radnji kod S. Kipling Parkvaia tri nedelje. Krio se u odeljenju za cipele i jeo plafonske pločice i kutije za cipele. On bi se ušunjao i izlazio iz naših mačjih zamki i uzimao hranu bez aktiviranja mehanizma“, rekli su poslanici na Fejsbuku.

Pametno stvorenje je bezbedno uhvaćeno i pušteno u obližnju šumu.

Šta je kakomistl?

„Kakomistl se ponekad pogrešno nazivaju ringtail-mačke ili rudarske mačke. Oni uopšte nisu povezani sa mačkama. Među njihovim rođacima spadaju coati i rakun“, prema muzeju pustinje Arizona-Sonora.

Prepoznatljiva karakteristika ove životinje su dugi repovi koji mogu da se protežu skoro metar i po od naizmeničnih traka belog i crnog krzna. Velike oči, okružene belim prstenovima krzna. Velike zaobljene uši, kratke noge i dugačko sivkasto telo, kažu u muzeju.

Kakomistl koristi rep kao balans dok se penje ili očigledno dok kupuje u Kohl robnim kućama pločice za plafon ili kutije za cipele.

Šta jede kakomistl?

Ovi svaštojedi će jesti voće, insekte, guštere, zmije, miševe, pacove, veverice, ptice i ptičja jaja, prema muzeju, što sugeriše da Kohl's nije imao pravu kombinaciju proizvoda na svojim policama bez obzira na to šta je čitalac napisao na objavi šerifovog odeljenja na Fejsbuku.

Kakomistli su plašljivi, a mi smo mnogo veći od njih, tako da ne napadaju ljude. Ali ako se osete ugroženo, mogli bi da deluju agresivno i njihova mala usta imaju čak 40 zuba.

Koliko je veliki kakomistl?

Nazvan "najslađom životinjom u Severnoj Americi" od strane Live Science, kakomistl može narasti do 60cm i 812mm. Oni ne mjauče kao mačke, već emituju hrapav, žalosni vrisak - koji bi se, možda, neljubazno mogao uporediti sa pevačem Stivijem Niksom sa prehladom.

Gde živi kakomistl?

Noćni sisari uglavnom žive u jugozapadnom Oregonu, Kaliforniji, južnoj Nevadi i Juti, zapadnom Koloradu, Arizoni, Novom Meksiku, Teksasu, Oklahomi, Kanzasu, Arkanzasu i Luizijani, prema Live Science-u. Ali s vremena na vreme neki stignu do Floride, a drugi do robne kuće Kohl.

U avgustu 1986. kakomistl je postao državni sisar Arizone, prema Muzeju pustinje Arizona-Sonora.

(Espreso/Yahoo news)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.