UČENIK (17) UBIO NASTAVNICU U ŠKOLI! Napao je dok je bila sama u učionici, pa pozvao hitnu pomoć
Policijski automobili, Foto: Profimedia

JEZIVO UBISTVO U NEMAČKOJ

UČENIK (17) UBIO NASTAVNICU U ŠKOLI! Napao je dok je bila sama u učionici, pa pozvao hitnu pomoć

Osumnjičeni učenik je na dan ubistva, u utorak, bio suspendovan sa nastave zbog rasprava sa nastavnicima, saopštili su u sredu policija i javno tužilaštvo

Objavljeno:

Nemačka policija je uhapsila jednog 17-godišnjeg učenika osumnjičenog da je ubio nastavnicu sa kojom se prethodno sukobljavao. Istraga je još na samom početku, ali pretpostavlja se da su sukobi motiv ubistva u Ibenbirenu.

Osumnjičeni učenik je na dan ubistva, u utorak, bio suspendovan sa nastave zbog rasprava sa nastavnicima, saopštili su u sredu policija i javno tužilaštvo.

On je u popodnevnim satima navodno nožem napao i ubio nastavnicu, svog razrednog starešinu. Ona je u tom trenutku bila sama u učionici.

Učenik je sam pozvao hitnu pomoć i predao se bez otpora. Mladić do sada nije komentarisao zločin. Istraga još razjašnjava motiv, a osumnjičenom je određen javni branilac. Obdukcija žrtve je bila zakazana za sredu.

1 / 5 Foto: Profimedia

Brojni policajci i istražitelji su stigli u školu posle zločina. Osim nekoliko patrolnih automobila, stigli su i spasilački helikopter, vozilo hitne pomoći i sveštenik.

Ministarka prosvete u Nemačkoj Betina Štark-Vacinger (Bettina Stark-Watzinger) je bila užasnuta činom nasilja u školi u gradu severno od Minstera.

- Nasilna smrt nastavnice ostavlja nas zaprepašćenim. Moramo učiniti sve što možemo da bolje zaštitimo nastavnike - rekla je ona za novinski portal "t-online".

Ona je dodala i da je neprihvatljivo da nastavnici redovno trpe uvrede, pretnje i napade.

(Espreso/Blic/dpa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.